Разменяне на тоалети на „Въртидрешка“ - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
16
Разменяне на тоалети на „Въртидрешка“
ДАТА: 16 Юли 2017 ЧАС: 17:00 МЯСТО:
Добави в календара
Разменяне на тоалети на „Въртидрешка“

Дрехите блестят на „Въртидрешка“
За пети пореден път ще разменяме тоалети и ще се забавляваме с Empty Your Wardrobe


Платформата за размяна на дрехи „Въртидрешка“ се завръща тази неделя, 16 юли, от 17:00 часа, в Culture Beat Club в София. За пети пореден път съмишлениците от Empty Your Wardrobe дават пространство на всички, които искат да презаредят гардероба си, да открият мечтаните тоалети и да споделят с другите любимите си облекла, които вече не носят.


Този път инициативата има много блясък – тя е фокусирана около клубното настроение, а темата на събитието е Disco.


Посетителите могат да донесат до 5 парти дрешки, които искат да разменят с останалите. Както обикновено, те ще бъдат поставени на обозначени за целта места и всеки ще има възможността да избере за себе си толкова, колкото му се прииска, тук ограничение няма да има. Разбира се, добре е предварително да сме се погрижили тоалетите, които ще споделим с другите, да са в много добро състояние. За да няма разочаровани, моден консултант ще посреща гостите на входа и ще преценява кои артикули да бъдат допускани до събитието.


Обичайно организаторите са подготвили много изненади и награди. Какво по-хубаво от лято, коктейли, диско музика и парти дрешки? За доброто настроение ще се погрижи Dj Tot-F. Той ще подсили емоцията с фънки музика, а за разкош ще има и коктейли на промоционални цени.


49557


Създателите на Empty Your Wardrobe винаги са били социално ангажирани и го доказват за пореден път с каузата, която стои зад настоящата инициатива. След като предишните акции на „Въртидрешка“ бяха обвързани с благотворително набиране на средства за бебе Валери, фондация „Очи на 4 лапи“ и учебния куклен театър на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, този път ще се обърне внимание на проблем, който за съжаление се превръща в съдба за  доста жени в България и за който не се говори много и публично – рак на шийката на матката.


Всеки, който е съпричастен или просто има желание и добро сърце, ще може да даде своята подкрепа и да дари пари в благотворителна кутия за помощ на Мариана в деня на събитието. Тя има нужда от спешна операция, след като й е открит рецидив, изискващ повторна спешна интервенция за отстраняване на органи. Манипулацията е много сложна и може да бъде извършена само в Истанбул.


Освен това дрехите, които не бъдат взети, след събитието ще бъдат дарени на организация, помагаща на хора в нужда.


С артикулите, останали от последната „Въртидрешка“ организацията работи върху създаването на първата си колекция от рециклирани дрехи. Начинанието е естествено развитие на дейностите на Empty Your Wardrobe, а по него работи студентката по мода и дизайн от Националната художествена академия Мелинда Хубин. Линията е наречена ЗОВВ на четирите стихии – земя, огън, въздух, вода. Тя е вдъхновена от идеята да мислим повече за планетата, като най-малкото, което можем да направим, е да пазаруваме разумно и осъзнато. Очаквайте ревюто на 7 септември в София.


Следете събитието във фейсбук


49558


За Empty Your Wardrobe


До момента организацията е осъществила 4 събития за размяна на дрехи „Въртидрешка“ - всяко от тях със своя социален характер и кауза. След всички успешни инициативи, бяха проведени и творчески работилници под формата на курс с лектори, които запознаха аудиторията с интересна информация за модната индустрия.


Целта на всички събития е да се насърчи свободното споделяне на дрехи, вместо те да бъдат изхвърляни, както и промяна в общественото съзнание за опазване и съхраняване на заобикалящата ни среда.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин