Ричард Клайдерман - концерт - Варна, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
05
Ричард Клайдерман - концерт
ДАТА: 05 Декември 2015 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Ричард Клайдерман - концерт

Ричард Клайдерман ще свири на най-хубавия роял в България

За концерта в София на 7 декември ще бъде пренесен новият роял Yamaha CFX

След броени дни в България пристига прочутият френски пианист Ричард Клайдерман, който ще изнесе концерт на 5 декември във Варна и на 7 декември в зала 1 на НДК в София.


Едно от най-важните изисквания на звездата е да разполага на сцената с висококачествен роял. Специално за събитието в София организаторите от „Кантус Фирмус“ осигуряват най-хубавия инструмент, който може да се намери в момента в България – това е чисто новият Yamaha CFX с дължина 275 см. Моделът е от новото поколение инструменти на фирмата и е почти изцяло направен на ръка. Великолепният роял бе закупен тази година от фондациите „Пиано екстраваганца“ на Людмил Ангелов и „Културни перспективи“ на Ина Кънчева и с помощта на съмишленици, които подкрепиха тази инициатива. Двамата именити наши музиканти считат, че един такъв инструмент е важна предпоставка у нас да гостуват големи артисти от най-различни жанрове на музиката.

Ричард Клайдерман, наречен от Нанси Рейгън „Принцът на романса“, гостува за седми път в България и ще свири отново с талантливите музиканти от Оркестъра на Класик ФМ радио. Тази година той ще представи програма, в която за първи път включва и българска песен, а аранжиментът за пиано и оркестър на песента „Хубава си, моя горо“ е подготвен специално за българските концерти.


Ричард Клайдерман, чиято удивителна кариера продължава вече 39 години, притежава изключителна самодисциплина. Особено важна за него е концентрацията преди излизането на сцена, поради което пианистът избягва всякакви странични занимания в деня на концерта. По отношение на храната той не проявява капризи – обича да хапва салати, доматена супа, ястия с пилешко месо, а също плодове и различни видове сирене. В деня на концерта пианистът винаги поръчва определени марки минерална вода, като вече цени и българските минерални води.

Скоро след изявите му в България Клайдерман заминава на голямо турне в Китай, където ще изнесе 23 концерта. Пианистът ще прекара в азиатската държава почти месец, като ще посрещне там Коледните празници, рождения си ден (28 декември) и новата 2016 година.


Все още има ограничено количество билети за концерта на Р. Клайдерман в София. Те са на цени от 30 до 70 лв. и се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, както и в билетния център на НДК. Продажба онлайн тук.

За „Кантус Фирмус“
„Кантус Фирмус” АД е водеща българска музикална агенция, която се занимава с организиране на концерти и концертни пътувания. Тя съществува от 1995 година, първоначално като част от Класик ФМ радио. Агенцията е създател и организатор на голям брой концертни изяви и турнета на български и гостуващи артисти и състави, сред които Найджъл Кенеди, Максим Венгеров, Генадий Рождественски, Пинкас Цукерман и много други.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин