Римски пазар на „Сексагинта Приста“ - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
22
Римски пазар на „Сексагинта Приста“
ДАТА: 22 Септември 2018 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Римски пазар на „Сексагинта Приста“

Традиционният Римски пазар на „Сексагинта Приста“ очаква своите посетители и тази година. Той ще се проведе на 22 септември. Щандовете на производители и търговци ще бъдат отворени през целия съботен ден. Началото е от 11.00 ч. Вечерта събитието ще предложи на своята публика концерт и атрактивно огнено шоу.


На територията на римския кастел ще бъдат разположени шатри на местни фермери и занаятчии. Свои изделия ще предложат майсторите от Дунавската задруга на народните художествени занаяти. Посетителите ще могат да видят още ръчно изработени бижута, картички, магнити и сувенири, направени от природни материали.


За трета поредна година сред изложителите са и организациите на хората в неравностойно положение. И този път пазарът ще включва кулинарни дегустации на всекидневни блюда и напитки от римско време.


58699


От 11.00 до 14.00 ч. ще се проведат две работилници - за декупаж върху камъни от Средиземно море и работилница за изработка на бижута от миди.


Официалното откриване на Римския пазар ще е от 13.00 ч. Тогава ще се извърши и смяна на кохортата на Сексагинта Приста, въоръжаване на младите легионери, обучението на войните и полагане на легионерската клетва.


50878


От 19.30 ч. ще започне концерта на русенската група Red House, а около 20.30 ч. ще стартира атрактивно огнено шоу. Програмата ще завърши около 22.00 ч. с изпълнения на Red House.


Входът за римския пазар е 1 лв.

Коментирай
Други събития
Юни
02
121 години - Празник на Розата 2024
Празници на града Казанлък, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин