Римски пазар на Сексагинта Приста в Русе - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
15
Римски пазар на Сексагинта Приста в Русе
ДАТА: Oт 15 Септември 2017 до 16 Септември 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Римски пазар на Сексагинта Приста в Русе

На 15 и 16 септември ще се проведе тазгодишното издание на „Римски пазар на Сексагинта Приста”. Събитието се провежда за шеста поредна година. Организатор е Регионален исторически музей – Русе.


Традиционно и през тази година посетителите на крепостта ще станат свидетели на възстановки, представящи всекидневни практики, игри и картини от римско време.

На специално изградени шатри местни фермери ще предлагат своята продукция, а майстори от различни части на страната ще демонстрират автентични занаяти от епохата на римляните.


50876


И тази година на територията на крепостта свои изделия ще покажат и организации на хора в неравностойно положение. Традиционно римският пазар ще предложи вкусни блюда и напитки от римската кухня с продукти от преди Колумб. Известно е, че през този период са били популярни ястия, приготвени от риба, леща, овесени ядки, свинско месо, маслини. Познати били и подправки като магданоз, джинджифил, девесил, копър и черен пипер. На трапезата на римляните задължително са присъствали вино или бира.


50878


 За доброто настроение на гостите на Римския пазар ще се погрижат площадни актьори и разказвачи на истории. Полските студенти, които са на разкопки на Сексагинта Приста също ще получат своите роли в спектаклите на римския пазар.


50879


Входът за римския пазар ще е 1 лв.

Коментирай
Други събития
Дек
01
-
Дек
03
Sofia Wine & Spirit Fest
Изложения София, България
Добави в календара
Дек
22
-
Дек
26
Коледа в Капана!
Изложения Пловдив, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин