Рок на колела - планински велопреход и презентации в рамките на кампания за борба с проблемни зависимости - Своге, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
27
Рок на колела - планински велопреход и презентации в рамките на кампания за борба с проблемни зависимости
ДАТА: 27 Септември 2014 ЧАС: 15:00 МЯСТО:
Добави в календара
Рок на колела - планински велопреход и презентации в рамките на кампания за борба с проблемни зависимости
Източник: Социална мрежа

Арт рок кафе-Своге ще бъде домакин на дискусионна вечер на тема “Колоезденето като начин на живот” в събота на 27-ми септември. От 19:00 ч. в клуба ще бъдат презентирани маршрути от велосдружение “Велокрация”, а преди това ще се проведе колоездачен поход, който ще стартира от площада пред кафето в 15:00 ч.


Организатори на събитието са сдружение “Музикална група Арт Фе” и велосдружение “Велокрация”. То ще е в рамките на кампанията “Рок за здраве”, която започна в Своге през март тази година. Целта й е чрез форми на изкуство и култура да се търсят начини за превенция на различни зависимости сред младите като дрога, алкохол, тютюнопушене, социалните мрежи в Интернет като фиктивна реалност.


Трасето на велопохода ще е подходящо и за начинаещи колоездачи. Не е необходимо предварително записване, регистрацията става на място един час преди стартa. Маршрутът ще зависи от метеорологичните условия, като най-вероятното трасе ще е от центъра на гр. Своге > кв.Старо село > кв. Домишлярете > с.Добърчин > с.Искрец > гр.Своге. Дължината му е около 15 км, 1/3 е по черен горски път. Вечерта след спортното събитие в АРТ РОК КАФЕ ще се проведат презентации и дебати по темите, поставени от „Рок за здраве“ в контекста на осъщественото мероприятие.


Велосдужение „Велокрация“ е втората местна организация, след медицински център „Олимп“, която застава зад идеите на кампанията и се включва като съорганизатор на събитие от нея. Кампанията е инициирана от сдружение „Музикална група Арт Фе“ и до края на годината се предвиждат и други събития с цел да бъдат привлечени повече млади хора.


На тях ще се дебатират въпроси като здравословен начин на живот, забавления с по-висока естетическа и градивна стойност, като се засягат и проблемите със зависимостите и последствията от тях.


Вижте повече тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин