Ruse Summer Free Tour превзема Русе през лятото - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
05
Ruse Summer Free Tour превзема Русе през лятото
ДАТА: Oт 05 Май 2018 до 29 Септември 2018 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Ruse Summer Free Tour превзема Русе през лятото

За трета поредна година Ruse Summer Free Tour ще посрещне гостите на Русе и региона, за да ги разведе из потайностите на града. Професионалните екскурзоводи очакват желаещите да се потопят в атмосферата на Русе всяка събота, включително и на официалните празници, в 18:00 часа с място на тръгване Паметника на свободата. Безплатните турове се провеждат на английски език, обхващат централните части на града и продължават малко повече от един час и половина. Първата обиколка от тазгодишната програма ще се състои на 5 май.


През март в рамките на Ruse Summer Free Tour се проведе извънреден тур за гостите на международния фестивал „Мартенски музикални дни“. През април и май ще се състоят два тура, като в в ролята на гидове ще влязат ученици от Английска гимназия “Гео Милев” в Русе, които ще изнасят беседи на английски и немски език. Ученическите турове са по проект Ruse Summer Free Tour, реализиран по програма „Знание и растеж“, осъществявана от фондация „Русе - град на свободния дух“, с подкрепата на фондация „Еконт“.


Ruse Summer Free Tour е инициатива на неправителствената организация „Културтур Русе“, чиято основна цел е да утвърди Русе като привлекателна туристическа дестинация и да популяризира многокултурната атмосфера в града. За повече информация може да посетите Фейсбук страницата, уебсайта на събитието, профила в Trip Advisor, както и канала в платформата за видео споделяне YouTube.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин