Седмица на бащата в София - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
22
Седмица на бащата в София
ДАТА: Oт 22 Ноември 2014 до 23 Ноември 2014 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Седмица на бащата в София
Източник: Thinkstock/Guliver

В рамките на „Седмицата на бащата” Фондация Лале и партньори организират в София разнообразни инициативи за насърчаване на активно участие на бащите (и значимите мъже от семейния кръг) в живота на децата за създаване на среда без насилие и пълноценно развитие.


22 ноември


22 ноември, пл. „Александър Невски” до сградата на Синодалната палата.


Среща на деца и бащи с професията пожарникар и полицай. Децата ще имат възможност да разгледат на живо:
[10.00 - 15.00] Пожарна кола на Столична дирекция пожарна безопасност и защита на населението, както и специализиран камион и автомобил на група „Аварийни и спасителни дейности” към Дирекция „Сигурност” на Столична община.
[10.00 - 12.00] Полицейски джип, мотор и автомобил на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР).


22 ноември, доброволци на Сдружение 365 ще разкажат на бащи и деца тайните на нашата столица. Обиколката ще се състои на 22 ноември от 14:00 часа, ще стартира пред Съдебната палата. Участието в обиколката е чрез предварително записване на: info@365association.org.


Столична библиотека, в детския отдел ателие „Татко чете, рисува и играе с мен” с участието на художника Христо Кърджилов, поета Марин Бодаков и поета и писателя Атанас Капралов на 22 ноември, събота от 11 часа.


Софийска градска художествена галерия, Фондация Easy Art и Фондация Лале организират ателие за деца „Изкуство за малките” под надслов „Доведи татко, батко или дядо да рисуваме заедно” на 22 ноември, събота, от 11,30 часа.


Националната художествена галерия, Фондация Easy Art и Фондация Лале организират ателие „Доведи татко, батко или дядо да рисуваме заедно” в рамките на поредица ателиета „Изкуство за малките” на 22 ноември, събота, от 10 часа с подкрепата на Imaginarium България.


Националният исторически музей предлага преференциален входен билет за възрастен с дете на стойност 1 лев, като децата ползват безплатен вход цялата Седмица на бащата от 17 до 23 ноември.


Институт Сервантес, София организира специално събитие за деца от 5 до 10 години - Ателие „Рисувам и уча цветовете на испански с татко” с преподавател по испански език на 22 ноември, събота, от 10.30 до 12.30 ч. в сградата на Института, ул. „Света София” 3.


Българското дружество за защита на птиците ще представи "Бащите в птичия свят" с лекция на д-р Стоян Николов, баща на три деца. Той ще разкаже за най-грижовните бащи сред птиците, тяхното любопитно поведение, интересни факти, ролята на мъжката и на женската птица, поделянето на грижата за малките птиченца. Лекцията ще бъде на 22 ноември, събота от 16.30 до 17.30 ч. в Националния природонаучен музей в София.


22 и 23 ноември


Столичният куклен театър осигурява преференциален вход за бащи с деца и безплатен за деца на 22 и 23 ноември.


Националният природонаучен музей в София предлага безплатен вход за всички деца, които доведат своите бащи или дядовци на 22 и 23 ноември. Вход за възрастни 4 лв.


23 ноември, неделя


23 ноември, 9.00 - 16.30 - Преференциален вход за Национален политехнически музей.Вход за деца свободен. Национален политехнически музей, ул. Опълченска № 66.  

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин