Седмица на будителите в Националния исторически музей - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
27
Седмица на будителите в Националния исторически музей
ДАТА: Oт 27 Октомври 2014 до 01 Ноември 2014 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Седмица на будителите в Националния исторически музей
Източник: historymuseum

Денят на будителите – 1 ноември, ще бъде отбелязан в Детския образователен център към Националния исторически музей с множество инициативи през седмицата от 27 октомври до 1 ноември. С тях искаме да покажем уважението и признателността си към учените, дейците на изкуството и културата, учителите, към всички хора на духа, които пазят жив и пренасят през вековете огъня на българското национално самосъзнание.


Нашата програма:    


27 октомври, 11.00 ч. Среща с поетесата Маргарита Коваленко. С представянето на нейната книга „ Азбуката и моят приятел – времето”, с изразните средства на театъра и детската песен децата ще навлязат в света на буквите, годишните времена, месеците и дните на седмицата. 


28 октомври, 11.00 ч. Среща-разговор с журналистката и писателката Весела Тонева на тема: „Имаме ли днес будители?“


29 октомври, 11.00 ч. Студио „О, писменехь”:  „Историята на писмеността от глинените плочки  до днес”.  


30 октомври, 11.00 ч. Един час по родинознание – творческа среща с поета-музикант Борислав  Мирчев. Със своята неизменна спътница – китарата, чрез песни и стих, той ще приобщи децата към българската култура и история.Ще бъдат представени и книгите му: «Тръгва детският влак» /издателство «Анубис»/  и «Моята родина България», в съавторство с доц. Станка Вълкова, /«Булвест 2000»/.


31 октомври, 11.00 ч. Академията  за образователни и културни иновации Италия – България гостува на Детския образователен център с тема: „Има ли граници Денят на будителите?“. Председателят на Академията Елена Леви ще говори за отбелязването на тази дата извън границите на страната.


1 ноември. Представяне на новата програма на Детския образователен център със студията: „О, писменехь” и „Обичам я тази земя“, както и с ателиета: „Песента на грънчарското колело”, „Живата вода (старинни и любопитни експерименти и забавления”, «Плъстите – невероятна игра на багри и форми» и др.


Добре дошли!


проф. Божидар Димитров - директор

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин