Share M3: Media, Music, Movement - вход свободен - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
08
Share M3: Media, Music, Movement - вход свободен
ДАТА: 08 Май 2015 ЧАС: 20:30 МЯСТО:
Добави в календара
Share M3: Media, Music, Movement - вход свободен

Share M3: Media, Music, Movement - Kinect или още един начин за улавяне на движението.


На 8 май в двора на СУ „Св. Климент Охридски“ от 20:30 ч. имате възможност да наблюдавате и активно да се включите в процеса на взаимодействие между интерактивни технологии, музика и танц.


Проектът Share M3: Media, Music, Movement цели да запознае хората с възможностите и ограниченията на сензора Kinect и да демонстрира по какъв начин може да се използва в сферата на изкуството. Kinect е технология, която се появява на пазара през 2009г. с цел гейм индустрия.


Чрез сензора се постига естествена комуникация между реално и виртуално пространство. Той улавя движението и го пресъздава в различни форми. Софтуерните му данни са отворени и това дава широка възможност за иновативни приложения.

Какви възможности предоставя Kinect технологията и по какъв начин можем да я използваме? Проектът Share М3 Media, Music, Movement дава възможност на всички желаещи да намерят отговорите сами като влязат в пряко взаимодействие със сензора.


Той улавя движението на човешкото тяло в реално време, а визуалните художници, Албена Баева и Стефан Дончев от Реактив, използват тази информация и я пресъздават в разнообразни форми и цветни картини.


В търсене на нови форми на културно изразяване ще се проведе демонстрация, в която оперно пеене и електронна музика се преплитат и се синхронизират със сензора Kinect. Чуйте и вижте арията на Зорница из операта „Луд гидия“ от Парашкев Хаджиев, „Месечинко льо грейливка“ от Димитър Петков, „Porgi amor" из операта ,,Сватбата на Фигаро“ от В. А. Моцарт и други.


8 май, (петък), 20:30 ч., в двора на СУ „Св. Климент Охридски“, гр. София.


Присъстващите могат да експериментират с възможностите, които предоставя сензора. Share M3: Media, Music, Movement - демонстрация на взаимодействието със сензора.


Албена Баева – ръководител на ателието


Стефан Дончев – интерактивен артист


Калина Маджарова - Kaly MaD J - електронна музика


Магдалена Кирилова - оперно пеене


Вижте повече тук.




Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин