Симфоничен концерт на държавна опера Варна 2012 - Варна, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
05
Симфоничен концерт на държавна опера Варна
ДАТА: 05 Октомври 2012 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара

На 5 октомври 2012 г. на сцена Филиал (Драматичен театър "Стоян Бъчваров") ще се състои симфоничен концерт на Държавна опера Варна. Концертът е първи за 66-тия творчески сезон на операта и ще бъде представен и в Лондон.


Под диригентската палка на младия варненец с международна кариера Мартин Георгиев ще прозвучат „Миниатюри „Шумен” от Панчо Владигеров, части от "Картини от България" от Васил Казанджиев, "Пет родопски песни" за сопран и оркестър от Димитър Ненов и Симфония № 40 от В. А. Моцарт.


Солистка на концерта ще бъде варненката Ваня Ватралова-Станков (сопран), която заедно със съпруга си - цигуларя Иво Станков, организира Лондонския фестивал на българската култура. Симфоничният оркестър на Държавна опера Варна, под диригентството на Мартин Георгиев, със солистка Ваня Ватралова-Станков, ще участва с почти същата програма в началото на ноември и във второто издание на Лондонския фестивал на българската култура от 1 до 30 ноември 2012 г. в английската столица. Повече информация за събитието ще откриете тук и тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин