SoADVENTUROUS: Langjokull - уроци и истории от Субарктика - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
27
SoADVENTUROUS: Langjokull - уроци и истории от Субарктика
ДАТА: 27 Юни 2018 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
SoADVENTUROUS: Langjokull - уроци и истории от Субарктика

На 27 юни SOHO и BIG ICE EXPEDITIONS представят един много различен поглед към Исландия. Далеч от палитрата гейзери, вулкани, зелено-черни полета от лава и галещите окото разноцветни почви на Fjallabaki, заедно с Ива Русева и Бранислав Бранков ще се пренесем в една суб-арктическа пустош, където над всичко властват бурите, ветровете и старите викингски богове


Ще чуем историята на една експедиция в най-коравото Исландско време, когато шансовете за успех клонят към точката на замръзване. Ще се гмурнем в подготовката на експедиции като неспирно еволюиращ процес и взимането на трудни решения в опасни ситуации. Ще споделим заедно предизвикателствата, рисковете и несигурността - цялата палитра от емоции на това пътуване и ще ви запознаем с нови дълбини на съзнанието и силата на човешкия дух.


57136


ЛЕКТОРИ:


Ива Русева


Предимно и най-вече пътешественик, но в никакъв случай не от обикновените. Обиколките и са винаги на стоп, на палатка и ако е възможно ще се озове на най-затънтеното място на света. Вторият и дом е Амбарица и се крие там от тълпите и ежедневието. "Когато съм на кръстопът, отивам в планината. Само там чувам себе си."


Бранислав Бранков


Живее и диша, благодарение на Планината и небето. Той е планински водач и скайдайвинг инструктор, а понякога и ски учител, и алпинист. От десет години е отдаден на усъвършенстването на уменията, свързани с прекараването на все повече време в планината, във всякакви условия. Обича да е горе, когато е по-празно от тълпи и когато може да остане насаме в своя си храм сред висините. Неговите пътувания са характерни най-вече с отдалеченост, трудност и със студ. През последните 2 години е фокусиран изцяло върху мечтите си за експедиции сред най-големите, технични и трудни ледени полета на планетата.


57137


Вход: 7 лв.
Линк към събитието във Facebook
Форма за записване ТУК


***


57138


ОРГАНИЗАТОРИ:


SOHO: SOHO е арт коуъркинг пространство с уютна атмосфера, богата програма от събития и общност от сходно мислещи професионалисти от креативния сектор. Разположено в триетажна зелена къща с градина в иделния център на София, главната му мисия е да насърчава творчеството и обмена между обитателите си. Сред работните места и зали за събития са вплетени художествена галерия, школа за балет и йога, появяват се тематични базари, поставят се театрални постановки, изпълняват се майсторски добри концерти или се подпомагат социално значими каузи.


Big Ice Expeditions: Български автономни експедиции по ледените шапки из целия свят. Стремеж и начин да надминем себе си, и да мотивираме хората да се движат и да преследват своите мечти с всички сили и с голямата страст, характерна само за наистина живите!


57135

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин