София Моно - театрален фестивал 2016 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
03
София Моно - театрален фестивал
ДАТА: Oт 03 Юни 2016 до 13 Юни 2016 ЧАС: 21:00 МЯСТО:
Добави в календара
София Моно - театрален фестивал
Източник: biznesa

Бутиковият концерт на “Фондацията” тази вечер, който ще закрие фестивала “София Моно” 2016 се мести в София Лайв Клуб, поради прогнозите за дъжд довечера. Началният час на събитието е 21.00 ч, като билетите за новото му място ще важат без презаверка. За всички закупили си вече билет за бутиковия концерт на “Фондацията” днес, които не са разбрали за промяната на мястото на провеждането му, ще бъде осигурен специален транспорт - от входа на Военна академия “Г.С.Раковски” до София Лайв клуб /в подлеза на НДК/.
Настаняването в клуба ще бъде според ценовите категории на билетите, като притежателите на билети с най-висока цена ще бъдат настанени непосрествено пред сцената.


Освен театър, тази година специална кино вечер и уикенд с “Пощенска кутия за приказки” допълват програмата на шестото издание на фестивала София Моно - от 3 до 13 юни!


Специалнa кино вечер с прожекция на кино шедьовъра “Закуска в Тифани” с участитето на Одри Хепбърн, по едноименната новела на Труман Капоти ще очаква своите зрители “под звездите” на 7 юни в рамките на фестивала “София Моно” 2016.  Преди това пък, цял уикенд ще бъде посветен на “Пощенска кутия за мръсни приказки” (4 и 5 юни), а многобройните фенове на “кутията” ще имат възможност да се сдобият с първите копия на сборника "Мръсни пракизки", включващ 30 разказа от провокативния проект.  На 12 юни двама любими актьори - Христо Шопов и Лилия Маравиля ще увлекат публиката в страстно приключение из необятните лабиринти на човешката душа в  “Догодина по същото време”, а с добавянето на тези събития по дати – програмата на “София Моно” 2016 продобива завършен и изключително разнообразен вид.


Шестото издание на “София Моно” 2016 - от 3 до 13 юни на сцена в парка на Военната академия се организира от Артишок и Столична Община. По традиция събитието посреща феновете си на открито “под звездите” с едни от най-интересните и вълнуващите спектакли и музикални събития от културния афиш на столицата. Култовите спектакли на Камен Донев отново ще блестят в програмата на събититео,  а във финалната му вечер ни очаква истинско музикално бижу – бутиков концерт на “Фондацията”. Първото международно участие във фестивала се пада пък на музикалната сензация от Швейцария – групата Kadebostany. Изключително атрактивни и актуални в Европа, със собствена визия и стил те ще представят новото си шоу и албум “Soldiers Of Love” в парка на Военната академия на 10 юни.


   Билетите за “София Моно” вече са в продажба, а цените за различните събития са между 10 и 50 лв за билет. Те могат да се закупят ексклузивно от мрежата на Ticketportal.bg, а също и от Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец", магазини Office1Superstore, книжарници Booktrading, бензиностанции OMV, На Тъмно.


ПРОГРАМА София Моно 2016


3 и 9 юни са запазени за любимецът на публиката - Камен Донев и неговите два моноспектакъла "Възгледите на един учител за народното творчество" (на 3 юни) и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" (на 10 юни). Билетите и за двете култови постановки са с цена от 25 и 30 лв.


4 и 5 юни ни очаква “мръсен уикенд” посветен на “Пощенска кутия за мръсни приказки”. Многобройните фенове на “кутията” ще имат възможност да се сдобият с първите копия на сборника с разкази "Мръсни пракизки", включващ 30 разказа от провокативния проект, а сред участниците ще бъдат Мария Силвестър, Койна Русева, Кирил Ефремов, Димитър Калбуров, Мила Михова. Мариана Векилска и други.  Билетите са от 10, 12 и 14 лв.


На 6 юни на сцената на “София Моно” ще стъпи един от най-новите спектакли на Пловдивския Драматичен театър   -  “Кредитът” от Жорди Галсеран. Главни роли в него имат актьорите Асен Блатечки и Атанас Атанасов, а режисьор е Бина Харалампиева. Испанецът Жорди Галсеран е един от най-поставяните съвременни автори, а спектакълът е със специалното участие на Калин Врачански и Василена Атанасова.


„Кредитът” е блестяща комедия, разглеждаща една от най-невероятните истории, които някога могат да се случат в кабинета на един мастит банков директор... Билетите са от 10, 12 и 14 лв.


На 7 юни ще се потопим в магията на седмото изкуство в една специална кино вечер с кино шедьовъра “Закуска в Тифани”. В главната роля ще се порадваме на изключителната Одри Хепбърн, в ролята на незабравимата Холи Голайтли. Една от най-великите филмови адаптации на всички времена е създадена по мотиви от емблематичната новела на Труман Капоти “Закуска в Тифани”.


Билетите са по 10 лв.


На 8 юни следва един от най-забавните авторски моноспектакли – “Живак”. Изигран повече от 100 пъти на сцена „Живак“ представя житейската история на един объркан българин, бягащ от родното под формата на лудешко препускане през бита, което се оказва доста смешно, особено ако на сцената е Димитър Живков. Авторът и единствен актьор в спектакъла - Димитър Живков не случайно има “Аскеер” от  2013 г. за изгряваща звезда.


Билетите са от 10, 12 и 14 лв.


На 10 юни една от най-интересните, атрактивни и актуални европейски банди – Kadebostany идва за първия си концерт у нас. Швейцарците ще представят чисто новото си шоу и албум “Soldiers Of Love”, който българските музикални ценители ще видят и чуят пред премиерно. Това ще бъде първият международен концерт на това място в рамките на “София Моно”.


Билетите са на цени от 25лв до 35лв.


На 11 юни ни очаква незабравима среща с Ивайло Христов, Коцето-Калки и Дони в “Секс, наркотици и рокендрол”, като част от европейското турне на 23 годишния спектакъл. За първи път в България, в рамките на “София Моно” зрителите ще видят пътуващия unplugged вариант на спектакъла, който обикаля света. С нови песни и ситуации, това е и най-дълголетното представление у нас.


Билетите са от 10, 12, 14 и 16 лв.


На 12 юни  други двама любими актьори - Христо Шопов и Лилия Маравиля ще увлекат публиката в страстно приключение из необятните лабиринти на човешката душа в пиесата “Догодина по същото време” от Бърнард Слейд. Актьори със забележителен талант и респектираща кариера, ще представят майсторска интерпретация на постановката, под режисурата на Георги Михалков.


Билети те са по 16 и 18 лв.


Последната вечер на фестивала - 13 юни, ще бъде много приятно-музикална.


След концерти в големите зали в България и по света, “Фондацията” ще бъде на една ръка разстояние, в един бутиков концерт - само на “София Моно”. С добавени вечни песни в репертоара си, които ще изпълнят за първи път заедно - Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчко Николов и Венко Поромански ще изнесат и последния концерт на групата за сезона.


Билетите са от 30 до 50 лв.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин