София филм фест на брега - Бургас / Sofia Film Fest by the Sea - Burgas 2015 - Бургас, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
12
София филм фест на брега - Бургас / Sofia Film Fest by the Sea - Burgas
ДАТА: Oт 12 Март 2015 до 20 Март 2015 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
София филм фест на брега - Бургас / Sofia Film Fest by the Sea - Burgas

За 13-та поредна година фестивалът ще срещне бургаската публика с едни от най-талантливите филмови творци. “София филм фест на брега“ ще гостува в Бургас от 12 до 20 март в Държавен театър "Адриана Будевска".


За 13-та поредна година фестивалът ще срещне бургаската публика с едни от най-талантливите филмови творци. "София филм фест на брега" се провежда от 2003 г. в Бургас, като специално издание на фестивала-майка "София филм фест". По-късно започва организацията на подобни филмови фестивали в Пловдив (2006 г.) и във Варна.


Фестивалът на бургаска територия се случва благодарение на партньорството между филмовите индустрии, творците и Община Бургас. По традиция откриването на 12 март ще бъде съпроводено от изпълнение на Бургаския духов оркестър пред сградата на театъра.


Оповестени бяха цените на билетите, като основните ще са на стойност 7 лв. За групи от 10 човека цената ще бъде 6 лв., а за 20 човека – 5 лв. И тази година два от филмите ще бъдат отличени с награда на публиката и награда на журито, което ще бъде в седемчленен състав. След всяка прожекция публиката ще може да оценява по шестобална система прожектирания филм. Лентата, която събере най-много точки, ще се сдобие със сребърна чайка. Освен тази привилегия, в някои от дните на феста, публиката ще може да се срещне с по-известните създатели и актьори на филмите.


Вижте повече информация тук.


Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин