София на живо - концерт с оригинална музика в реално време - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
17
София на живо - концерт с оригинална музика в реално време
ДАТА: 17 Септември 2014 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара

София на живо: концерт с оригинална музика в реално време.


Концерт на Биляна Вучкова, цигулка и Михаел Тике, кларинет. От 2011 г. Биляна Вучкова и Михаел Тике работят и творят заедно, като изследват задълбочено редукцията и микроелементите, които повишават чуствителността на възприятието в изпълнителя и публиката. Музиката им се фокусира върху микро-тоналността и нежните бавно разгръщащи се теми. Като активни изпълнители и композитори и двамата музиканти се интересуват от композирането и импровизацията в реално време на живо, както и от съвременна композиция.


Дуото изнася концерти в Италия, Австрия, България, Сърбия, Чехия и Германия и вече е издало дебютния си албум „Already there“ под швейцарския лейбъл Flexion Records („Изключително приглушено, омагьосващо дуо… Страхотна комбинация от топлина и копнеж – наистина силно, не го пропускайте.“ Брайън Олевник).


Творбите на Вучкова и Тике са част от Echtzeitmusik сцената (букв. „в реално време“), възникнала през последните две десетилетия в Берлин. Корените и се проследяват до субкултурните контексти от 90-те години на миналия век, като сцената развива голямо разнообразие от експериментални музикални форми, свързани с оригиналния стил на изразяване на различните изпълнители (например траш-поп, електроника, пърформанс и саундарт).


След концерта ще има възможност за разговор с артистите.


Вход: 10/7 лв.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин