Sounds of the ages - фестивал 2015 - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
12
Sounds of the ages - фестивал
ДАТА: Oт 12 Септември 2015 до 19 Септември 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Sounds of the ages - фестивал

Стартира петото издание на музикалния форум ‘Sounds of The Ages’


На 12 септември 2015-та година с шоу на виртуозите от 2 Cellos стартира музикалният форум Sounds of The Ages 2015. Тази година в магическата атмосфера на Античния театър в Пловдив ще се състоят общо четири концерта, които са и част от Есенен Салон на изкуствата.


Концертът на Macaco, който по план трябваше да се състои на 20.09 в Античния театър в Пловдив се отлага за следващото издание на Sounds of The Ages.

Причината е в лични проблеми на член на популярната испанска група. Новата дата за дългоочакваното първо шоу на Macaco у нас е 23 септември 2016 г. Тоест, вече имаме обявен артист за следващото издание на Sounds of The Ages догодина. 


Всички билети закупени за концерта на 20.09 важат за новата дата без презаверка, а тези, които искат да ги върнат, ще могат да го направят и да си получат парите обратно от касата на Eventim.bg, от която са закупили билета (от понеделник, 28 септември).

В същото време, Apocalyptica и Opeth, които пристигнаха снощи в Пловдив, днес започнаха работа. Докато Opeth започнаха репетиция с Оркестъра в на Държавна опера Пловдив, Apocalyptica се срещнаха с българските журналисти на специална пресконференция в Община Пловдив. На нея те говориха за спомените си от първото си гостуване в Античния театър и Пловдив преди 16 години, за работата си с Дейв Ломбардо, за музикалния си път и не пропуснаха да отговорят на въпроси за бежанците и работата си с Дейв Ломбардо и другите гост музиканти през годините.

Apocalyptica поздравиха Пловдив и кмета на града, инж. Иван Тотев с избирането на Пловдив за Европейска столица на културата 2019.


Opeth са първата световна група, която направи специална преработка на логото си на българска кирилица. Те ще се предагат на феновете на историческия концерт на Opeth на 19 септември в Античния театър в Пловдив.


Събитията, които ще доведат в Пловдив хиляди фенове от цяла България и Европа са:

12 септември - 2 Cellos;
18 септември - Apocalyptica;
19 септември - Opeth с Оркестъра на Държавна опера Пловдив, под ръководството на диригента-звезда Левон Манукян;

Всички концерти се провеждат на Античния театър в Пловдив, от 20.00 ч., билетите се продават тук. Организират се от радио Тангра Мега Рок под патронажа на кмета на Пловдив, г-н Иван Тотев.


Важно: Деца до 7 години (включително) ще влизат без билет, но естествено, с придружител. Вратите на театъра ще бъдат отворени за феновете в 18:00 Ч.

Ето и кратка информация за участниците в тазгодишното издание на фестивала


2 Cellos е хърватски виртуозен дует, състоящ се от челистите Лука Шулич и Степан Хаусер.  Събират се през 2011 г. и моментално стават интернет сензация – кавър версията им на песента на Майкъл Джексън - Smooth Criminal събира повече от 3 милиона гледания само в първите две седмици. От тогава пълнят концертни зали и фестивални арени в Европа, Азия и Америка. След напълно разпродаденото шоу в НДК през 2014, сега двамата челисти се завръщат за едно още по-грандиозно щоу в несравнимата обстановка на Античния театър.

Apocalyptica cе завръщат в Античния театър цели 16 години след историческото си шоу през 1999 - годината, когато и Metallica разцепиха Пловдив. Звездната финландска група издаде новия си албум 'Shadowmaker' на 17 април - продуциран е от Ник Раскулинез, работил с Foo Fighters, Ruch, Deftones и Mastodon.
Apocalyptica вече имат и постоянен певец - Франки Перез от Scars On Broadway - групата, която направи Дарон Малакян от System Of A Down през 2003.

Opeth не е обикновена метъл или прогресив група, защото музикантите успяват да комбинират рок, фолк, класика, джас, блус, метъл и дет метъл. Имат вече 11 студийни албума, два концертни, три DVD-та и още...
Очаква се именно Opeth да спечелят супер престижната британска Награда за прог група на годината в началото на септември.

Мнозина са склонни да премерват големината на едно явление с лайковете, които то събира във Facebook. И по тези параметри, Opeth са много голяма група, със своите над 1 милион и 300 хиляди последователи в целия свят.

В тази широка платформа, Opeth рекламираха Пловдив като уникална туристическа дестинация, която предлага чудесни възможности. Групата подчертава, че до Пловдив и София (само на 140 км от Пловдив) летят и множество достъпни авиокомпании от Лондон, Милано, Париж, Амстердам и много други големи европейски градове. Публикуван е и късият филм на Стефан Апостолов - ‘Plovdiv - The World's Sixth Oldest Town’

Във Facebook Opeth пуснаха специално съобщения, в което обявяват песните, които ще представи с оркестър в Античния театър на 19 септември. Те са:


Eternal Rains Will Come
Cusp of Eternity
The Drapery Falls
Demon of the Fall
Voice of Treason
The Devils Orchard
The Grand Conjuration
Deliverance

Песните вече се аранжират от българските музиканти - диригента Левон Манукян и Георги Милтиядов. След това, групата ще направи и самостоятелна програма. Интересът към концерта в чужбина е огромен. Очаква се близо половината зрители да бъдат фенове от Англия, Германия, Франция, Италия и скандинавските страни, както и съседните на България.

За Sounds of The Ages


В първото издание на Sounds of The Ages концерт изнесе Таря Турунен, която представи своето специално шоу ‘Beauty and The Beat’, заедно със звездния барабанист Майк Терана и оркестъра на Пловдивската филхармония и хор, общо над 100 музиканта. Шоуто се проведе на 21 септември 2011 и привлече над 4000 души.

Второто издание се проведе в рамките на два дни - 21-ви и 22-ри септември 2012 година. Концерти изнесоха легендата - Fish и Anathema. Fish е бивш вокалист на голямата английска рок група Marillion. След разделянето си с групата, той развива изключително успешна солова кариера. На втория ден беше концертът на обявената за най-добра английска прогресив рок група за 2012 г. - Anathema. В двата дни участваше и Пловдивската филхармония. Концертът на Anathema беше записан и издаден като официално концертно DVD на групата. Двата концерта бяха посетени от близо 7000 души общо.

Третото издание на музикалния форум Sounds of The Ages, се проведе на 21 септември 2013 г. Супергрупата Asia изнесe концерт заедно с Пловдивската филхармония. И този гиг беше записан на DVD и през следващата година групата го издаде като бонус към новия си албум.
Концертът беше посетен от 3000 души.

Четвърто издание на форума се проведе през 2014 г. и представи известната английска рок група - Paradise Lost. Концертът традиционно беше заедно с Пловдивската филхармония. За радост на всички фенове, групата записа на DVD участието си и през настоящата година ще издаде официално този запис. Концертът беше посетен от 3000 души.


Повече за събитието тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин