Спартакови игри и римски възстановки в село Склаве - Склаве, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
16
Спартакови игри и римски възстановки в село Склаве
ДАТА: 16 Юни 2018 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Спартакови игри и римски възстановки в село Склаве

Възстановките и традиционния панаир, които ще се проведат на 16 юни, 19:30 ч. в село Склаве, ще  запознаят туристите и местните жители с древната Антична епоха и провеждалите се тогава събития.


В демонстрациите ще участват около 30 възстановчика от групата Legio I Italica и специални гости гладиатори от Gruppo Storico Romano, Рим, Италия.


Старото име на село Склаве е Славе от латинската дума „Slave”, което означава „роб”. Селото е известно с тракиеца Спартак, като негово рождено място и с пазара си на роби, на които е продаден самият Спартак за гладиатор. Чрез събитието ще се подпомогне осъществяването на възстановка на римски пазар на роби, възстановка на гладиаторска тренировка, възстановка на Римски пазар предлагащ тракийски и римски кулинарии, различни стоки и различни фолклорни прояви като по този начин ще се утвърди древния панаир в село Склаве като привлекателно и запомнящо се място с история, легенди и обичай.


Провеждането на Спартакови игри в село Склаве, община Сандански е резултат от политиката на общината и заложените цели в нея, устремена към устойчиво развитие и осигуряване на висококачествени условия за живот на своите жители и гости. Един от начините за подобряване качеството на живот на населението и качеството на предлаганите услуги на гостите на общината е чрез популяризиране на туристическите продукти и атракции предлагащи се на територията ни и в следствие на голямата посещаемост на общината от туристи, увеличаване на икономиката, което води до подобряването на социално икономическата среда.


Събитието се организира от община Сандански.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин