Старопланински събор Балкан фолк и Български национален шампионат Евро фолк 2016 - Велико Търново, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
12
Старопланински събор Балкан фолк и Български национален шампионат Евро фолк
ДАТА: Oт 12 Май 2016 до 22 Май 2016 МЯСТО:
Добави в календара
Старопланински събор Балкан фолк и Български национален шампионат Евро фолк

XX-ти Старопланински събор „Балкан фолк” 2016, VII-ми Национален шампионат по фолклор „Евро фолк” 2016 г. и Световна купа по фолклор – „Велико Търново 2016“


Съборът и Шампионатите ще се проведат на няколко сцени в старопрестолния град. Основната сцена ще бъде „Летен театър” в парк Марно поле, Велико Търново. Събитията, утвърдени като авторитетен форум, събират в настоящите си издания повече от 600 фолклорни групи от целия свят, а участниците надхвърлят 10 000 артиста.


Концертите се предават на живо по интернет-телевизия „Eurofolk TV” и се записват с професионална висококачествена аудио-видео техника.

XX-ти Старопланински събор „Балкан фолк” 2016, VII-ми Национален шампионат по фолклор „Евро фолк” 2016 г. и Световна купа по фолклор – „Велико Търново 2016“ ще се проведат от 12 до 22 май 2016 г. Освен конкурсните концерти, програмата включва съпътстващи събития като дефиле, фотоизложба, работни срещи и др.  


В памет на основателя на Старопланински събор „Балкан фолк”  и Музикални празници „Евро фолк“, Илиян Николов, над 3 000 продължители на делото му инициираха с подписите си издигането на паметен символ. Подписката е приета в Общината и е определено мястото за издигане на паметна плоча-символ. Честта да бъде открита е лично на Генералния секретар на Юнеско, г-жа Ирина Бокова.


Допълнителна информация може да намерите на официалната страница на ЕАФФ - вижте тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин