Сцена на вековете - летен оперен фестивал 2015 - Велико Търново, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
24
Сцена на вековете - летен оперен фестивал
ДАТА: Oт 24 Юли 2015 до 01 Август 2015 ЧАС: 21:00 МЯСТО:
Добави в календара
Сцена на вековете - летен оперен фестивал

Оперите "Борислав" и "Борис Годунов" на "Сцена на вековете" 2015 г.

"Борислав“ и „Борис Годунов“ са заглавията в афиша на тазгодишния Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“, който ще се проведе от 24 юли до 1 август на крепостта Царевец. Културният форум се организира от Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ в партньорството със Софийската опера и балет.

Постановката на първата българска историческа опера в четири действия „Борислав“ по повестта на Иван Вазов и музика на маестро Георги Атанасов ще е едно от музикалните събития това лято. Произведението ще се качи отново на сцена повече от 100 години след своето създаване. Премиерата е на откритата сцена на Царевец на 24 и 25 юли. Зад амбициозния проект стои директорът на Софийската опера акад. Пламен Карталов. Списък на участниците в операта "Борислав".

На 31 юли и на 1 август публиката  ще има удоволствието да се наслади на  шедьовъра на руската класика, операта "Борис Годунов" от Модест Мусоргски. Постановката е върху оригиналната версия на операта от 1869 г., но с различен финал - възшествие през храма вместо смърт на угасналия от мъка руски владетел. Списък  на участниците в операта "Борис Годунов".

На 28 юли трупата на Софийската опера и балет ще представи балета „Зорба гъркът“ по Микис Теодоракис, а на следващия ден почитателите на това изкуство ще могат да видят „Кармен“ и „Рапсодия в синьо“ по музика на Бизе-Шчедрин и Джордж Гершуин. Балетните спектаклиrще са в Летния театър в парк „Марно поле“.

Програма на „Сцена на вековете“ 2015г. / Летен оперен фестивал /

•24-ти и 25-ти  юли - опера „Борислав“, крепост „Царевец“, 21.00 ч.
•28-ти юли – „Зорба Гъркът“ - балет, летен театър, 21:00 ч.
•29–ти юли – „Мечо Пух“ – детски музикален спектакъл, летен театър, 18:30 ч.
•29-ти юли – „Кармен“ и „Рапсодия в синьо“ – балети, летен театър, 21:00 ч.
•31 ти юли, 1-ви август – опера „Борис Годунов“, крепост „Царевец“ , 21:00 ч.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин