Теодосий Спасов в Студио 5 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
07
Теодосий Спасов в Студио 5
ДАТА: 07 Септември 2015 ЧАС: 21:00 МЯСТО:
Добави в календара
Теодосий Спасов в Студио 5

Project Pulse

Theodosii Spassov - Kaval
Sandip Bhattacharya - tabla
Dimitar Bodurov - piano, electronics

ден 07  септември 2015 г. (понеделник)
час: 18:30 ч
вход: 10 лв.

Спиритуалността на древна Индия, лириката на Българския фолклор и търсещият дух на съвременния европейски джаз се събират, допират, допълват и така разказват история. История на пулса в образите, думите, логиката, сърцата, или може би сърцето..  Една емоционална история разказана с композиции от звукови пейзажи, импровизации и пулсиращи ритми.  

Тримата музиканти дебютират като колектив през 2012, но едва тази година ще излезе техният първи албум, продуциран от Димитър Бодуров.

- Теодосий Спасов: Наричат Теодосий Спасов кавалджията на света. Tеодосий Спасов е музикант с огромен кръг почитатели по цял свят.Той е роден на 4 Март 1961 година в град Исперих. Завършил е Средно музикално училище „Филип Кутев” в град Котел и Академията за музикално и танцово изкуство в град Пловдив. Познаваме го като виртуозен изпълнител на кавал, който може да изсвири стилно всяка народна мелодия. Още по-известен е със своите оригинални идеи, за осъществяването на които събира музиканти от различни жанрове.

- Сандип Батачаря е от най-уважаваните изпълнители на табла в класическата индиийска музика. Потомък на уважавана музикална фамилия, произхождаща от Бенарес - един от най-старите културни центрове в северна Индия, той наследява титлата Bhatta от дядо си. От ранна възраст той се учи от най-големите музиканти в индийската класическа музика като Закир Хюсейн и Рави Шанкар. Артистичният живот води Сандип до Амстердам, където повече от 20 години живее и работи, не само с големи имена от Холандската jazz и world сцената, но и с имена на eвропейско ниво като Jan Garbarek, Mari Boine,  Saiknhо Namchylak. Сандип редовно концертира и в родната си Индия.

- Димитър Бодуров завършва джаз пиано и композиция в Ротердам, Холандия, след което бързо установява своето място на холандската и eвропейска джаз сцена. Като пианист Димитър автор на редица албуми със своето Бодуров Трио и като гост. Носител е на редица джаз награди и активно концертира из Бенелюкс, Германия, Австрия, Франция и България. Като композитор той е осъществил различни проекти - през 2011-та пише музика за представлението GAP на LeineRoebana Dance Group, Amsterdam (с участието на Теодосий Спасов, Клерън МакФадън, и др ); а през Юни 2012 се състоя премиерата на Lilith- мултимедийна камерна опера, продукция на Клерън МакФадън, театрална агенция Транспарант (Aнтверпен) и престижния Холанд Фестивал (Амстердам).

Резервирайте местата си на тел: 02 / 963 12 54 или 0887 934 335 (след 14 ч.), a ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба тук или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката има значение.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин