Традиционен празник на село Царева ливада - концерт на Васил Найденов - Ловеч, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
30
Традиционен празник на село Царева ливада - концерт на Васил Найденов
ДАТА: Oт 30 Август 2014 до 31 Август 2014 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Традиционен празник на село Царева ливада - концерт на Васил Найденов
Източник: Социална мрежа

Уважаеми дами и господа, всяка последна събота и неделя на август месец, в най-красивото място в България се провежда традиционен празник.


Кой не помни селските събори? Още от детството си, та чак до старостта. Шарените сергии с балони, свирки и играчки на площада, захарният памук и пуканките, стрелбищата, музиката... Понякога даже и някоя въртележка или влакче докарват и светът се върти и става пъстър.


Казват, че градските панаири някак си не са толкова интересни. Селските събори са тези, които правят впечатление – сигурно заради това, че там вече са останали повечето възрастни хора, а точно на съборите изведнъж всичко зашумява, селата се изпълват с детски викове и игри, сякаш току-що е настъпил най-хубавия празник на земята.


Старите вражди, оплакванията за самотата и малките пенсии са отстъпили място на еуфорията на днешния празничен ден. Като никога в други дни, пред старите запуснати къщи са спрели поне по две коли, а стопаните бързат да изнесат на масата още вино или някоя омесена пита и баница, подават на децата хубаво узряло грозде или някоя ябълка и домът ехти от смях.


Така е било, така и ще бъде!!! Имам удоволствието да Ви поканя на концерта, който Кметство Царева ливада организира специално за Вас, на уникалния Васил Найденов, който няма нужда от представяне. Какво и да се каже, ще е малко. Заповядайте, бъдете с нас, усетете магията и заряда, който носи този голям български изпълнител. Нека бъдем отново заедно и в хубавото!!!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин