Традиционно осмомартенско рали - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
08
Традиционно осмомартенско рали
ДАТА: 08 Март 2015 ЧАС: 10:30 МЯСТО:
Добави в календара
Традиционно осмомартенско рали
Източник: arenamediа

На 8 март (събота) Русе ще бъде домакин на Националния шампионат на България по автомобилизъм, I – ви кръг от Републиканския шампионат по гимкхана за жени и мъже. Участниците в надпреварата тази година ще се борят за титлите Мис и Мистър  Шофьор 2014 и за Купата на Община Русе. Шампионатът ще започне в 10:30 часа в съботния ден и ще се проведе на паркинга до сградата на НАП – Русе (срещу Паметника на Альоша).


Организатори на спортната проява са Община Русе, Българска федерация по автомобилен спорт /БФАС/, Съюзът на частните транспортни превозвачи /СЧТП/ - Русе и Спортен клуб „Дунав мотор спорт” - Русе. 


І-вият кръг от Републиканския шампионат ще се проведе  според регламента и изискванията на ФИА и БФАС и по специалния правилник за шампионата на гимкхана. Ще се състезават екипажи от клубовете на БФАС и Асоциацията на спортните клубове (АСК) от Румъния. Участниците ще са разделени в три групи:


І-ва група - жени – СТОК /Стандартни автомобили/,
ІІ-ра група - мъже – СТОК /Стандартни автомобили/ 
ІІІ-та група - мъже  и жени– модифицирани /специално подготвени състезателни  автомобили/, които са разделени в три класа: до 1400 куб.см; до 1600 куб.см; над 1600 куб.см


За традиционното осмомартенско рали „Мис и Мистър Шофьор 2014” и за Купата на Община Русе състезателите ще бъдат разделени в два класа - до 1 600 куб.см. и над 1 600 куб.см. За тях ще има самостоятелно класиране.
Церемониите по награждаването ще се проведат при следната организация:


Награждаване в две групи:


I – ва група


Награждаване на участниците в шампионата:
-    І-во, ІІ-ро, ІІІ-то място по класовете;
-    І-во, ІІ-ро, ІІІ-то място – отборно;
-    І-во, ІІ-ро, ІІІ-то място – генерално класиране, което ще се зачита за класирането в Националния шампионат;


II – ра група


Награждаване на  взелите  участие в „Мис и Мистър  Шофьор 2014” и за Купата на Община Русе:
-    І-во, ІІ-ро, ІІІ-то място в класовете;
-    І-во, ІІ-ро, ІІІ-то място – отборно;
-    Купата на Община Русе – индивидуална награда;


На подготвен от организаторите на събитието коктейл ще бъдат обявени Мис и Мистър  Шофьор 2014. Желаещите да се включат индивидуално и отборно в надпреварата могат да заявят участието си в офиса на СЧТП или Спортен клуб „Дунав мотор спорт” на ул. „Солун“ №26, бл. „Воден”. Подробна информация може да получите на телефони: 082/84-54-84; 0886/24-87-97; 0888/188-266. а всички участници са подготвени много материални и рекламни награди от спонсорите.


Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин