Турне на Vataff Project в седем български града - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
15
Турне на Vataff Project в седем български града
ДАТА: Oт 15 Февруари 2017 до 25 Февруари 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Турне на Vataff Project в седем български града

 Vataff Project тръгватна национално турне с новия си албум


'Solьmen' ще звучи на живо в седем български града


Думата "Vataff" има аналог в степните езици и в Близкия Изток / vatekh, fatakh / и означава “водач”. В българския фолклор лидерът на калушарите също се нарича ‘vataff’.


Тези водачи са фолклорно наследство от древно елитно общество на воини. Извършват религиозни култове, в които имат способността да пречистват и да лекуват чрез специална музика.


Музикантите от Vataff Project също имат свойството да пречистват с музикатата си. Електроника и акустични етно инструменти от цял свят се смесват в завършено индивидуално звучене, а проектът непрестанно се развива, търсейки нови форми и състояния. Новият албум 'Solьmen' включва осем парчета, вдъхновени от различни пътувания и записани в студиото на Виктор Маринов в Родопите.


В момента музикантите репетират интензивно в студиото на Веселин Митев в София и тази седмица тръгват отново на път заедно. На 15 февруари от Габрово започва националното турне на Vataff Project. Новият албум ще посети също Велико Търново (16.02), Русе (17.02), Варна (18.02), Пловдив (24.02) и Бургас (25.02). Софийското представяне на родопския охлюв (звучната дума 'сольмен' означава „охлюв“ на родопски диалект ) е на 23 февруари в клуб MAZE.


Визията на Vataff Project е дело на художника Венелин Шурелов – доцент в програмата „Дигитални изкуства” към НХА. Той ще се включи в live performance-a на новия албум в MAZE, апо време на турнето в останалите градове, публиката също ще може да се наслади на проекциите на визиите му. Ето как “изглежда” второто парче от 'Solьmen'.


„Водачите“ от Vataff Project са ни добре известни. Познаваме Веселин Митев (дудук, фояра, ней) от Исихия и Kayno Yesno Slonce, Росен Захариев (флюгелхорна, тромпет, перкусии) от джаз проектите FlyWeToTheMoon и Metaфоrmoza. Антон Карадимчев (китара и вокали) се изявява в театралните и музикални среди на берлинската и софийската ъндърграунд сцени. Всички техни стилове се сливат умело от електронния лайв акт на двигателя на проекта - Виктор Маринов.


Solьmen’ е достъпен за закупуване онлайн в платформите Bandcamp, Spotify, iTunes и Amazon, може да се намери и в избрани локации с музикални щайги на Fusion Embassy.


Vataff Project New Album Launch – club MAZE / 23.02


В. Търновo / club Melon / 16.01


Русе / Max Club Ruse / 17.02


Варна / club Vintage 33 / 18.02


Пловдив / club VOID / 24.02


Бургас / Баз Без Име / 25.02

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин