Уикенд за любов и вино в Несебър - Несебър, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
13
Уикенд за любов и вино в Несебър
ДАТА: Oт 13 Февруари 2015 до 15 Февруари 2015 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Уикенд за любов и вино в Несебър

За трета поредна година в Несебър около празника на виното и на влюбените - 14 февруари, ще се проведе Уикенд за любов и вино. Три дни ще има музика, танци, арт работилнички, театър, тортено състезание и още куп забавления на тема ретро романтика. 


Влюбени в Несебър - фестивал за любов и вино Ви кани на 3-дневна забава. За трета поредна година през почивните дни около 14. февруари в Несебър ще се веселим на Фестивал за любов и вино “Влюбени в Несебър”. Програмата тази година е с ретро привкус и обещава да сгрее сърцата ни с приятна разходка из романтичното минало. По добра традиция по време на „Влюбени е Несебър“ в града ще се развихрят щури партита, игри и състезания с много награди.


За всички вкусове е предвидено по нещо – музика, поезия, сладкарство, спорт, изкуства... не са забравени дори и тъщите! Влюбените двойки ще могат да се включат в забавни приключения, да си направят подаръци, да се научат да карат колело тандем, да танцуват, да се забавляват и какво ли още не. Дори местните хотелиери и ресторантьори са настроени на романтична вълна и са подготвили специални оферти за гостите на фестивала.


Събитията ще се проведат във фестивална шатра, построена специално за случая, която ще се намира на площад „Месамбрия“ в Стария град в дните 13, 14 и 15. февруари. Фестивалът “Влюбени в Несебър” е организиран от Община Несебър и всички събития са с Вход свободен!

Любовта е пътешествие за двама – нека вашето минава през Несебър!


13. февруари -- петък


11:30 Изработено с любов
Работилничка за любовни сувенири
Гостите на фестивала ще могат собственоръчно да изработят подарък за любимия човек.


17:30 Влюбени в Несебър
Откриване


18:00 Libretto d'amore
Оперни импровизации с Людмила Михайлова и Диман Панчев


19:00 Влюбено сърце
Концерт на Диана Експрес
Първата вечер на „Влюбени в Несебър“ 2015 се очертава да бъде легендарна – ще свирят Диана Експрес и... е, няма какво да се лъжем, всички ще пеем с тях! Без значение е дали сте на по 20, или отдавна не сте, дали харесвате българка музика, дали слушате рок, дали знаете всичките им текстове или само потропвате в ритъм с музиката, Диана Експрес ще превземат сърцата ви. А концертът им ще остане най-доброто ви музикално изживяване за годината – нищо, че е само февруари!


14. февруари -- събота


11:30 Казва ли ти някой, пък смееш ли да питаш!
Сутрешно кафе със сексолога доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м.
Уж всички все много ѝ разбираме на любовта, а отношенията ни с любимия човек рано или късно неизбежно стигат до ситуация от рода „Казва ли ти някой, пък смееш ли да питаш!“ За да не се чудите повече или да не ви се наложи да се чудите за в бъдеще, на 14. февруари ще ви събудим с разговор със сексолога доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м. и неговия екип от Институт за развитие на човешките отношения "Компас", които ще ви разкажат за любовта, секса, Вселената и всичко останало... Без паника – ще има и кафе!


13:00 Любов на педали
Състезание с колело тандем
Любовта е отборен спорт, изисква синхрон, концентрация и отдаденост... Е, понякога изисква само влюбеност, но е хубаво да знаеш, че с любимия човек можете да се справите с малките изпитания в живота. Какъв по-подходящ момент да проверите това от Свети Валентин! Професионалистите от Колоездачен клуб „Несебър“ освен от колела, много разбират и от любов, затова услужливо ще подложат екипната ви работа на забавен тест – състезание с велосипед тандем! Ще успеете ли да го подкарате, а колко бързо ще се движите? Дали ще паднете тандемно или ще се задържите геройски на две колела?


15:00 Билки и отвари за любовни хали
Oбредни хлябове, наричания, ритуали и билки за любов
Несебърските “баби” ще научат “младите” на скритите в билки, отвари и обредни хлябове тайни послания на любовта.


15:30 – 16:30 Отворени врати в новата ритуална зала
В същия ден в 14:00 часа кметът на Несебър Николай Димитров лично ще извърши първия сватбен ритуал в новата ритуална зала, разположена в сградата на Обновеното Старо кметство.


17:00 Похвално слово за тъщата
Поетът Иван Ненков от името на заврените зетьове в Несебър
Чудно нещо е любовта – уж е сериозно чувство, а ако не запазиш поне мъничко хумор, докато мигнеш и са ти потънали гемиите. Затова по инициатива на несебърските заврени зетьове, поканихме поета Иван Ненков, който най-тържествено да изнесе похвално слово за тъщата. Бъдете готови да чуете любимите любовни песни на България с нови уши, но по-важното – бъдете готови за много смях!


19:00 Как са го правили
Jazz&Swing ретро парти с The Smugglers Collective
Какво по-романтично от пътуване във времето – прекрачваш прага на ежедневието и се развихряш в атмосферата на лудо парти от 40-те или 50-те години. Модата, музиката, прическите, танците – всичко е като на кино, а в главните роли се подвизава не кой да е, а ти и любимият човек. Звучи като страхотна вечер, а? Още по-добре – идеалният план за Свети Валентин!
DJ-ите на The Smugglers Collective ще ви раздвижат с убийствена комбинация от JAZZ и SWING музика от 40-те години до днес, опитни дизайнери ще ви посрещнат във винтидж будоар, където ще се преобразите с ретро прически и грим, а за стъпките на танците ще ви помогнат истински парти професионалисти...


15. февруари -- неделя


11:00 Принцесата и граховото зърно
Куклен театър


13:00 Сладкото изкушение vol.2
Тортено състезание
За втора поредна година отправяме предизвикателство към всички влюбени двойки с афинитет към сладкарството! Първото издание на Сладкото изкушение се оказа щура надпревара, украсена (да не кажем оплескана) с много сметана и шоколад. Тази година ще бъде още по хубаво! Честна дума! Талантливите несебърски момичета от Сладкарски цех „Думи – 68“ са измислили умопомрачително вкусни изпитания, с които да тестват сръчността, въображението, любовта ви към сладкото... и любовта един към друг! Добре де последното е малко преувеличено, но безспорно ще трябва да работите като екип и да изразите любовта си... чрез торта!


15:00 На кой ще му излезе късметът?
Теглене на наградите
Влюбените двойки ще имат шанса да спечелят голямата награда на „Влюбени в Несебър“, като за целта само трябва да посещават събитията на фестивала и да съберат поне 5 печата, а за всички останали ще има и томбола с награди. Споделете магията на любовта... в Несебър!


17:00 Пейка – в часа, когато денят отслабва, заражда се нощта…
Театрално представление в читалище „Яна Лъскова“


Всеки ден:
от 11 до 16 часа ФотоЛофф
Игра за ориентиране и “селфита”.
от 11до 19 часа Подаръци и вкусотийки и други глезотийки
Тридневен базар

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин