Уличен фестивал 6Fest Габрово - Габрово, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
05
Уличен фестивал 6Fest Габрово
ДАТА: Oт 05 Октомври 2018 до 06 Октомври 2018 ЧАС: 17:30 МЯСТО:
Добави в календара
Уличен фестивал 6Fest Габрово

Фестивалът за улични изкуства 6Fest Gabrovo се завръща с трето издание на 5 и 6 октомври 2018 г. Очаква ни мащабно младежко танцово шествие през центъра на Габрово, спектакъл на площад “Възраждане” и разнообразни улични изкуства в старинния квартал Шести участък.


Организатор на фестивала е Момчил Цонев – писател, журналист, един от 20-те най-изявени млади личности на България за 2018 г. Две години подред през май, паралелно с Карнавала, 6Fest представи в Габрово едни от най-добрите международни и български улични артисти – цирк, огнено шоу, парад на кокили, живи статуи и др.


На 5 октомври 2018 г. 6Fest кани да направим заедно най-големия младежки уличен фестивал на Габрово. Младежко танцово шествие ще премине през центъра на Габрово и ще завърши със спектакъл на площад „Възраждане“ пред Община Габрово. Шествието тръгва в 17:30 ч. от старата Часовникова кула и ще премине по пешеходната улица “Радецка”. Очакват се около 100 участници от местните танцови групи: Шоу-балет „Магия”, Клуб за спортни танци „Ритмика“, Танцова школа „Лиана“, Фолклорен ансамбъл „Сивек“, Зумба с Васи, Клуб за латино танци "Инкансабле".


Танцовият спектакъл на площада пред Община Габрово ще започне в 18:30 ч. В спектакъла ще се включат всички танцови формации от шествието, Музикална школа “Звезди в аванс” и младата певица Ивета Петрова. Очаква ни зареждащо огнено шоу от формация “Fire Shadows”. Кулминацията на фестивалната вечер ще бъде оркестър “Габрово” под диригентството на Николай Венков.


6Fest продължава и на 6 октомври (събота) от 10:00 до 12:00 ч. на ул. “Опълченска” в т.нар. Шести участък (пред Туристически информационен център в Габрово). Така 6Fest се завръща към първоначалната си идея от създаването си през 2017 г. - името на фестивала “6Fest” („ШестФест“) идва от името на най-стария габровски квартал Шести участък, който организаторът на 6Fest Момчил Цонев иска да превърне в квартал на изкуствата.


На 6 октомври 6Fest представя Борса на младите, където младежки организации от Габрово ще представят дейността си, а родители и деца ще имат възможност да разговарят с техни представители. Улица “Опълченска” ще бъде оживена с живите статуи на театрална формация „Гаргара“ и уличната магия на Quick Hands Junior.


Фолклорен ансамбъл “Сивек” ще ни върне назад във времето с историческа разходка по ул. “Опълченска”. Известният габровски китарист Радослав Талев ще ни разгорещи с китарна латино фиеста заедно с Музикална школа “Звезди в аванс”. Младежки театрален състав “Смехоранчета”към НЧ "Св. Св. Кирил и Методий 1928" ще ни разсмее с хумористичен театър.


Входът за всички събития от 6Fest е свободен! Фестивалът ще бъде заснет и след приключването му ще бъде създаден документален филм за младежките групи на Габрово.


Поводът за третото издание на 6Fest е четвъртата година от заснемането на най-популярния клип за Габрово в YouTube – „Щастливо Габрово“. Клипът „Щастливо Габрово“ беше заснет през октомври 2014 г. Идеята за създаването му е на Момчил Цонев. “Щастливо Габрово” стана най-гледаният туристически клип за Габрово в YouTube само месец след онлайн премиерата си. В снимките на клипа се включиха 17 художествени, театрални, танцови формации, други групи и спортни клубове от Габрово, както и индивидуални участници. Общият брой на участниците е около 180 души.


Проектът „Фестивал 6Fest Щастливо Габрово“ на Сдружение “Обществен комитет “Васил Левски” - Габрово” се реализира по Програма „Младежки дейности“ с финансовата подкрепа на Община Габрово.


58995


Младежки фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest


ПРОГРАМА


5 октомври 2018 г. (петък)


15:00 - 17:00 ч. Творческо ателие рисуване върху коприна и керамика с Ива Пенчева
В двора на Интерактивен музей на индустрията, ул. “Николаевска” 3 


17:30 ч. Танцово шествие


По маршрут: пешеходна улица “Радецка” (от Часовниковата кула) -
ул. “Априловска” - Баев мост - Априловска гимназия - площад “Възраждане”
С участието на: Шоу-балет “Магия”, Фолклорен ансамбъл “Сивек”, Клуб по
спортни танци “Ритмика”, Танцова школа “Лиана”, Зумба с Васи, Клуб за латино танци "Инкансабле" 


18:30 ч.  Спектакъл на площада


Площад "Възраждане" пред Община Габрово
С участието на танцовите формации Шоу-балет “Магия”, Фолклорен ансамбъл
“Сивек”, Клуб по спортни танци “Ритмика”, Танцова школа “Лиана”, Зумба с Васи, Клуб за латино танци "Инкансабле"
Музикална школа "Звезди в аванс"
Ивета Петрова
Оркестър “Габрово” 


19:30 ч. Огнено шоу на “Fire Shadows”


Площад "Възраждане"


6 октомври 2018 г., събота


10:00-12:00 ч., ул. "Опълченска" (пред Туристически информационен център, зад църквата “Света Троица”)
Базар на младите - базар на младежките организации от Габрово
Живи статуи с Театрална студия “Гаргара”, НЧ “Христо Смирненски - 1949”
Улична магия с Quick Hands Junior 


10:30 ч. Разходка в миналото по ул. “Опълченска” с ансамбъл “Сивек”


11:00 ч. Китарна фиеста с Радослав Талев и “Звезди в аванс”


11:30 ч. Хумористичен театър с младежки театрален състав “Смехоранчета”
към НЧ "Св. Св. Кирил и Методий 1928


***


Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/2142434949410394


Уебсайт: https://www.6fest.gabrovo.net/

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин