Urban Creatures 2017 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
04
Urban Creatures 2017
ДАТА: Oт 04 Юли 2017 до 30 Ноември 2017 МЯСТО:
Добави в календара

Urban Creatures 2017 започва със стена на NASIMO


Артистът празнува рождения си ден днес с нова завършена творба


След като миналата година създадохме единствената по рода си изложба There is Light и отворихме галерията на открито с над десет големи стени в квартал „Хаджи Димитър“, се завръщаме с настоящото издание на Urban Creatures.


Оставайки верни на идеята ни Souls in Walls – души в стените, продължаваме да вграждаме парченца от себе си в творбите, които създаваме.


Поредната такава е дело на NASIMO и се намира в район Подуяне, квартал „Хаджи Димитър“, улица „Доктор Албърт Лонг“ номер 10 и е реализирана върху новопостроена сграда. Тя е озаглавена Memorial и е плод на съвместната работа между артиста и целия екип на проекта.


NASIMO завърши стената на връх рождения си ден на 28 юни. Целият ни екип иска да го поздрави и да му пожелае здраве и неизчерпаемо вдъхновение. Да си жив и здрав Насте!


Стената е само началото на тазгодишното издание на Urban Creatures. За наша радост стените от квартала излязоха извън границите на страната и множество артисти от целия свят се свързаха с нас с желание да се присъединят към нашето семейство.


Поради големия интерес и множеството разнообразни идеи, тази година ще удължим продължителността на Urban Creatures до края на годината с няколко разнообразни проекта, с които сме сигурни, че ще ви изненадаме.


Сигурни сме, че и творбите от тази година ще представляват интерес за жителите и гостите на столицата. Още от началото на годината наблюдаваме засилен интерес към квартал „Хаджи Димитър“, който стана място за разнообразен поток от туристи.


Продължаваме да вярваме в силата на изкуството и в таланта на родните ни артисти. Благодарим на София, че продължава да прави всичко възможно да се развиваме и да надграждаме с все по-мащабни идеи.


За поредна година Urban Creatures e част от културния календар на столицата.


Повече за  Urban Creatures научете ТУК


49392


49393


49397


49399


49390


49400


Снимки: Владимир Груев FREAX 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин