Фестивал FUNCITY+ във Варна - Варна, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
31
Фестивал FUNCITY+ във Варна
ДАТА: Oт 31 Август 2017 до 03 Септември 2017 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал FUNCITY+ във Варна

След забележителното MTV парти Варна е готова със следващото грандиозно събитие от програмата на инициативата „Варна – Европейска младежка столица” – фестивалът FUNCITY+.


Атрактивният младежки фестивал ще се проведе от 30 август до 3 септември в района на пристанището в морската ни столица. В продължение на 5 дни Варна ще се превърне в арена на танци, спорт, музика, занаяти, предприемачески работилници, визуални изкуства – всичко, което вълнува младите хора в Европа.

Фестивалът ще започне с оспорвано музикално състезания – популярният телевизионен формат „Голямото рок междучасие” ще проведе регионална квалификация по време на FUNCITY+, така че каним всички музикални таланти от североизточна България  да се включат. Условията скоро ще бъдат обявени на сайта на фестивала, а победителят ще вземе участие във финалите на състезанието, на живо по БНТ.


50047

Едно от изключително интересните събития в рамките на фестивала ще бъде аниме и манга приключението Aniventure – истински празник за феновете на азиатската култура, които ще могат да се включат и в конкурса за оригинални костюми – COSPALY. K POP културата също ще бъде част от фестивала!

През цялото време на FUNCITY+ във фестивалната зона ще може да се включите в десетски спортни и танцови демонстрации, работилници и състезания. Организаторите са приготвили и игрална зона с конзолни игри за най-запалените.


50048

В програмата е включен и турнир по стрийтбол, състезания по лонгборд, скeйтборд, джаги – ако смятате, че няма кой да ви победи в някоя от тези дисциплини, елате да покажете какво можете по време на младежкия фестивал на Варна.

Тези, които искат да покажат, че младежите се интересуват не само от забавления, но и от бъдещето си, могат да се включат в специалния модул по предприемачество, в който ще могат чрез лекции и игри да научат как да бъдат успешни.

Актуална информация за събитието може да намерите на фейсбук страницата на събитието.


***


СТРИЙТБОЛ И СКЕЙТ АРЕНА СА СРЕД ОСНОВНИТЕ СПОРТНИ СЪБИТИЯ НА FUNCITY+
Ако винаги сте искали да пробвате нещо екстремно – младежкият фестивал е вашият шанс


 Младежкият фестивал наближава, а акцентите в програмата му стават все по-атрактивни! Освен музика, работилници и семинари, организаторите на фестивала са включили в програмата му много спортни състезания.


Фестивалната зона ще бъде обособена на пристанището във Варна от 30 август до 3 септември 2017. Там започва изграждането на специална скейт арена, която ще е достъпна за всички желаещи блейдъри, хиксъри, скейтъри още от първия ден на фестивала. На 1 и 2 септември 2017 от 18 ч. в скайт арената ще се проведат и състезания, а в неделя арената е отворена за всички желаещи. Можете да се насладите и на демонстрации на професионалистите, както и да се включите в безплатните уроци в скейт арената.


На 31 август 2017 ще можете да се насладите на демонстрации по лонгборд и да направите първите си стъпки с уреда под вещото ръководство на професионалистите, а в 19 ч. започва състезанието в дисциплините „слайд” и „слалом”.Не пропускайте и атрактивните демонстрации по hippy-jump!


50232


В рамките на  FUNCITY + ще се проведе и “3х3 стрийтбол турнир - TheKings' Tournament”! Турнирът ще се проведе на 2 и 3 септември 2017 отново в района на пристанището в морската ни столица.


За турнирът ще бъде изградено официалното игрище за 3х3 баскет”, сертифицирано от ФИБА. Ще бъдат осигурени професионални съдии и секретари, електронни табла за резултата и времето, много музика и добро настроение.


През първия ден на турнира (2 септември 2017) ще се състезават момчета и момичета във възрастови групи до 15 г. и до 18г., а през втория ден - мъже и жени над 18 г. Начало на турнира и за двата дни е 11:00 ч.


50231


И през двата дни на турнира ще се проведат конкурси по стрелба от зоната за 3 точки, както и конкурс по забивки.  
Такса за участие ще има само за възрастова група над 18 г. в размер на 30 лв. на отбор.
За всички победители са осигурени предметни награди, а за мъже над 18 г. и парична.
Всички двубои от турнира ще бъдат излъчвани пряко в youtube.com и фейсбук от Баскетбол ТВ. 


Регисрация може да направите през сайта на ФИБА, както и на място в състезателните дни до 10:00ч. Отборите, които са се регистрирали онлайн трябва да потвърдят участието си на място до 10:30 ч. Всички, записали се онлайн, трупат точки за официалната рангинг листа на фиба за 3х3 баскетбол.


***


FUNCITY+ НАБЛИЖАВА, ВАРНА СЕ ПРЕВРЪЩА В МЛАДЕЖКА СТОЛИЦА
Програмата на фестивала става все по-атрактивна, очакваме ви


Остават броени дни до началото на най-големия младежки фестивал в България - FUNCITY+, който ще превърне пристанището на Варна в зона за забавления и всичко, което вълнува младите хора в Европа.


Между 31 август и 3 септември 2017 във фестивалната зона ще се обособят няколко сцени и зони за танци, работилници, изкуство, спорт и игри. Специално за FUNCITY+ във Варна ще пристигнат и гости от чужбина сред които едни от най-добрите танцьори и хореографи, както и диджей от Словения, които ще направят своите workshop-и и ще се погрижат за доброто настроение на посетителите.


50576


На музикалната сцена на фестивала ще се качат някои от най-обичаните български изпълнители като DRS, Нокаут, Миленита, Skiller, Pe4enkata и много други, а телевизионния рок формат „Голямото рок междучасие“ ще проведе регионален кръг, на който ще потърси най-яката рок банда в североизточна България.


Във всички фестивални дни на сцената за танци ще е много горещо, тъй като в програмата й са включени демонстрации и уроци по капоейра, модерни танци, pole dance, хип-хоп и брейк, Popping и много други.За по-спортните натури сме подготвили функционални тренировки, пилатес, йога, фитбол, степ аеробика, MTV dance, карате и уроци по самоотбрана.


50577


Не пропускайте и турнира ни по стрийтбол, състезанията по скейт, блейд и лонгборд.


А на 1 и 2 септември 2017 в цяла Варна ще се танцува с нашата подвижна DJ бус платформа, на която ще можете да се качите по целия й маршрут и да чуете сетовете на най-добрите български диджеи и гостът ни от Словения DJ DECONSTRUCTOR.


В програмата на фестивала са включени и десетки творчески работилници по оригами, калиграфия, роботика, трудотерапия, предприемачество, бижута и много други. Всички желаещи ще могат да се включат и в конкурса ни за най-оригинален образ на FUNCITY+ CHARACTER, който ще могат да изработят на място.


Не сме забраили и феновете на азиатската култура, за които имаме Аниме и COSPLAY събития. В GAME зоната на фестивала ще можете да се наиграете на воля на настолни игри, джаги, дартс, шах, табла, турнир FIFA и много други.


Обособили сме и специална Графити зона, в която ще станем свидетели на съвсем нова графити и стрийт арт концепция! Петима артисти ще рисуват върху картонени кубове, които при пренареждане ще образуват различни изображения. Ефектът на 3D визията ще провокира публиката да участва в подреждането на готовите модули, а след фестивала тези инсталации ще бъдат пренесени в част от варненските училища, като по този начин ще се пренесе и фестивалният дух на FUNCITY+ и Младежката столица по-близо до варненските ученици.


50573


Уличен цирк, огнено шоу, магично шоу, доброволци от Българския червен кръст и представителството на Европейската комисия в България също ще станат част от петте дни на фестивала, затова ви каним да изпратим заедно лятото и да се забавляваме на FUNCITY+! Варна ви очаква!


Цялата програма на FUNCITY+ можете да видите тук.
Новини за FUNCITY+ следете тук.
А информация за участниците във FUNCITY+ потърсете тук.
А голяма събитията на FUNCITY+ ще откриете тук.


Младежкият фестивал FUNCITY+ ще се проведе от 30 август до 03 септември 2017 и е едно от основните събития на инициативата „Варна – Европейска младежка столица” 2017, чиято основна цел е да помогне на талантливите младежи да срещнат своята публика, да превърне града в притегателен център за бизнеса и младите хора.  

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин