Вегетариански фестивал в Пукет 2014 - Пукет, Тайланд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
15
Вегетариански фестивал в Пукет
ДАТА: Oт 15 Октомври 2014 до 23 Октомври 2014 МЯСТО:
датата все още не е потвърдена
Добави в календара
Вегетариански фестивал в Пукет

Опитайте се да не трепнете нито веднъж или извикате от ужас докато поклонници ходят боси по жарава и катерят стълби от остриета по време на ежегодния Вегетариански фестивал в Пукет. Местни жители с китайски произход спазват десетдневна вегетарианска или веганска диета с цел пречистване на духа. 


Церемонията датира от 19-ти век, когато актьорите от пътуваща оперна трупа се разболяват тежко. Страхувайки се да на разгневят боговете, те провели самоосакатяващ ритуал в опит да се излекуват сами. Фестивалът се празнува от вярващи китайци по целия свят, въпреки, че петте храма на острова са най-популярните места за отдаване на почит. Поклониците вярват, че спазването на тези ритуали ще им донесе щастие.


По време на първия ден местните молят боговете и духовете за прошка и милост, както и за помощ по време на останлите 9 дни. Различни церемонии се провеждат в храмовете. Освен чрез ходене по горещата жарава и катерене на стълби с остриета, участниците показват своето юначество пробождайки различни части от телата си с игли, достигащи 4 метра.


Повече за събитието тук

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин