Война на всяка цена - дискусия и прожекция на авторски фотографии от Ербил, Иракски Кюрдистан и Сирия - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
22
Война на всяка цена - дискусия и прожекция на авторски фотографии от Ербил, Иракски Кюрдистан и Сирия
ДАТА: 22 Декември 2014 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара

Центърът за култура и дебат "Червената къща" ви кани на последното си събитие за тази година на 22. декември (понеделник) от 18:00 в Червена зала: Война на всяка цена! - дискусия и прожекция на авторски фотографии от Ербил, Иракски Кюрдистан и Сирия.


В момента по света има над трийсет и шест активни военни сблъсъци, а "замразените" конфликти са двойно повече. Сто години след избухването на войната, променила всичко - Първата световна война - сякаш уроците не са научени.


През ноември 2014 Руслан Трад (блогър, основател на Форум за Арабска култура) и Георги Тотев (журналист на свободна практика) пътуват до град Ербил в Иракски Кюрдистан, за да снимат филм за фронта срещу “Ислямска държава”. Пътуването им провокира въпроси: какво е войната отвъд кръвта, убийствата и политическите игри?


Защо векове наред хората се избиват помежду си? Безчувствени ли са станали европейците? Как е възможно да поставяме под съмнение правата на бягащите от война? Възможно ли е да се преглътнат обидата и унищожението и да се даде шанс на бъдеще без конфликти?


С подкрепата на Асоциация на европейските журналисти.


На български език.


Вход свободен

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин