Връчване на наградите "Сърцето на София" и "Сърцето на България" - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
05
Връчване на наградите "Сърцето на София" и "Сърцето на България"
ДАТА: 05 Април 2017 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Връчване на наградите "Сърцето на София" и "Сърцето на България"

КОНЦЕРТ-ЦЕРЕМОНИЯ „РАЗЛИЧНИ, НО ЗАЕДНО“ И ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ „СЪРЦЕТО НА СОФИЯ“ И „СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 5 АПРИЛ В СОФИЯ


За девета поредна година Арт Център „Кърнолски“ и Синдиката на българските учители организират на 5 април благотворителния концерт-церемония „Различни, но заедно“, който събира деца и младежи от различни етноси, с различно вероизповедание, социален статус и различни потребности, които пеят и танцуват заедно на една сцена. В рамките на концерта от Арт център „Кърнолски“ връчват наградите „Сърцето на София“ и „Сърцето на България“ за принос към развитието на изкуството, културата, образованието, науката и спорта за деца и младежи. Инициативата „Различни, но заедно“ е под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, която е първи носител на „Сърцето на София“. Събитието е част от Програмата за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на Кмета на Столична община за 2016 г. и се реализира в подкрепа на инициативата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“. Концертът-церемония се провежда с подкрепата на Столична община, Военна академия „Г.С.Раковски“, Община „Оборище“ и със съдействието на издателска група „Анубис- Булвест“, издателство „Изкуства“, фирма „Трим“.


Концертът е на 5 април, сряда, от 19:00 часа в зала „Тържествена“ на Военна академия „Г.С.Раковски“. Музикален домакин на събитието е Вокална студия „Дъга“. Сред отличените през предишни години личности с наградите „Сърцето на България“ и „Сърцето на София“ са Силви Вартан, Стефан Данаилов, Михаил Белчев, сдружение „Рето Надежда“.


В тазгодишното издание със свои изпълнения ще участват Хор „Космически гласове“, Хайгашот Агасян, солисти и възпитаниците на Вокална студия „Дъга“, , Студио за модерен танц G, Тодор Георгиев – Toshey, Танцова школа MovinArt, Балетна и танцова школа „Ка денс“, "Дани Денс Студио", Ансамбъл „Росна китка“, Ансамбъл „Здравец“, Вокална група „Усмивка“ при училището за деца с нарушено зрение "Луи Брайл", Група за танци „Импулс“ при Специалното училище за ученици с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев”.


Като официални гости на събитието са поканени Столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, министърът на образованието проф.Николай Денков, министърът на културата Рашко Младенов, началникът на Военна академия „Г.С.Раковски“ генерал-майор Груди Ангелов, директорът на Италианския културен институт Луиджина Педи, директорът на Руския културно- информационен център Павел Журавльов, началникът на Регионално управление на образованието София-град Ваня Кастрева, директорът на дирекция „Образование“ в Столична община Мария Минчева, кметът на Община „Оборище“ Васил Цолов и други.


***


„Различни, но заедно“ със специална благотворителна мисия


Концертът-церемония и връчване на наградите „Сърцето на София“ и „Сърцето на България“ ще се проведе днес във Военна академия


Деветото издание на концерта-церемония „Различни, но заедно“, който ще се проведе днес, 5 април от 19:00 часа, има своята специална благотворителна мисия, съобщават от Арт Център „Кърнолски“, организатор на събитието. Тя е посветена на каузата да помогне на 18-годишния Цоньо Цветков да събере необходимите 20 хиляди долара, за да започне обучение в най-престижния музикален колеж в света – „Бъркли“ в Съединените щати. Младият талант, който грабва публиката със своите изпълнения на ударни инструменти още в Национално музикално училище „Любомир Пипков”, е приет в „Бъркли“ в жестока конкуренция с хиляди други кандидати. На приемния изпит той изпълнява копаница и силно впечатлява изпитната комисия. Писмото от колежа не закъснява, заедно със стипендия от 20 хиляди долара. За да се запише обаче, оказват се нужни още 20 хиляди долара – средства, които са непосилни за Цоньо и неговото семейство.


Арт Център „Кърнолски“ се присъедини към сбъдването на голямата мечта на младия талант. По време на концерта в зала „Тържествена“ на Военна академия, ще бъдат поставени специални кутии за набиране на дарения ще се набират дарения за Цоньо Цветков. Желаещите да се включат със своя помощ за сбъдването на голямата мечта му мечта, могат да го направят и по банков път път по следната банкова сметка:


Цоньо Иванов Цветков
IBAN: BG46STSA93000021428308
BIC: STSABGSF Банка ДСК  


47128


47132


47130


47131

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин