Втори лъчеви преходи към хижа Козя стена - Стара планина, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
22
Втори лъчеви преходи към хижа Козя стена
ДАТА: Oт 22 Ноември 2014 до 23 Ноември 2014 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Втори лъчеви преходи към хижа Козя стена
Източник: Социална мрежа

Дойде време за вторите Лъчеви преходи към х. Козя стена в рамките на кампанията “Професия Хижар”. Те ще се състоят на 22-23 ноември 2014 г., като ще ви разкрият подробности около професията на хижаря в контекста на зимната планина!


Два лъча потеглят към хижата - северен от х. Хайдушка песен и южен от Христо Даново, водени от планински водачи, които имат какво да разкажат и имат на какво да ви научат!


Програма:


- 22 ноември (събота), 10:00 ч. среща на изходните пунктове (х. Хайдушка песен и центъра на с. Христо Даново) - качване към хижата. Изберете лъча, в който искате да се включите! 
- Презентация на тема “Хижарската професия в зимни условия: трудности и забавления” (вечерта на хижата)
- 23 ноември (неделя) - слизане по обратния път, а ако времето го позволява, имаме приготвени доста интересни алтернативи за връщане!


Преходите ще имат минимална благотворителна такса за участие от 20 лв. (а който има желание и възможност да даде повече - добре дошъл е!), която отива директно в касичката на кампанията и ще включва:
+ добро настроение и много нови знания, осигурени от водачите на всеки лъч;
+ вечерна презентация;
+ кулинарно изкушение-изненада от кухнята на хижаря Радо.


Прочетете още: Какво не знаем за живота на хижаря


                         Есен в Стара планина - от Беклемето до Козя стена


Таксата не включва транспорт и нощувка на хижата. Вие сами ще трябва да се погрижите за транспортирането си до изходните пунктове на всеки лъч - имаме готовност да помагаме около логистиката с каквото можем!


Необходима екипировка: подходящи за зимен планински преход обувки, гети, раница за еднодневен преход, дъждобран, ветровка, шапка, ръкавици, очила, слънцезащитен крем, вода и храна, дрехи за преобличане. Ако случим на значителна снежна покривка, би било добре да имате и снегоходки, но за това ще ви информираме, като наближи моментът.


Записвания:
- до 18.11.2014
на лично съобщение във facebook към Таня Даскалова ИЛИ на e-mail: tanya.yo.daskalova@gmail.com ИЛИ на тел. 0883 35 45 35;
при записването не забравяйте да споменете: вашите имена и телефон за връзка, кой лъч сте си избрали, имате ли си организиран транспорт и от кое населено място ще идвате.


Местата са ограничени, така че кой предвари, той завари! Повече информация тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин