XIII Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите” – Созопол 2018 - Созопол, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
05
XIII Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите” – Созопол 2018
ДАТА: Oт 05 Юли 2018 до 15 Юли 2018 МЯСТО:
Добави в календара
XIII Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите” – Созопол 2018

Международен младежки фестивал на изкуствата “Музите” ( ММФИ“Музите”)  е традиционен форум на изкуствата, който събира в България хиляди участници от цял свят.


Фестивалът се провежда под патронажа на Вицепрезидента на Република България. Включен е в културната програма на гр. Созопол и в културния календар на Министерство на културата на Република България. ММФИ „Музите” се организира от Сдружение „Музите” и Община Созопол, с любезното съдействие на Кмета на Община Созопол.


Фестивалният период е от 5-ти до 15-ти юли в две сесии по 5 дни, разделени на видове изкуства. Отлично съчетание на летен  морски отдих с  активна творческа изява.


Международен младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите” е многожанров фестивал-конкурс и представя всички изкуства. В него участват ансамбли и солисти от училища по изкуствата, академии, школи, студия, детски и младежки центрове, деца и младежи на възраст от 5 до 35 години.


57170


До настоящия момент заявка за участие са получени от 17 държави: Литва, Русия,Молдова ,Латвия, Индонезия, Китай, Украйна, Нигерия, Румъния, Шри Ланка, Словакия,Полша, Пакистан, Македония, Унгария,Турция, България. Фестивалът е отворен за нови участници, гости и приятели! Входът е свободен!


57171


Тържественото откриване на фестивала ще се състои на 05.07.2018г. от 20.00 ч. на сцената на Амфитеатър „Аполония”.


57174


Конкурсното жури е международно - учени от Българска академия на науките и престижни международни университети, утвърдени творци, директори на международни фестивали, художествени ръководители на творчески колективи, носители на Гранд При в различните изкуства от предходни издания на фестивал „Музите“


Групи и солисти с представители на възраст над 35 години участват в извънконкурсната програма и всички съпътстващи събития.


57169


Незабравимата атмосфера и творческият заряд на участниците превръщат фестивал "Музите" в емблема на Созопол и мащабно културно събитие, в символ на приятелството и мултикултурализма и устойчив мост за споделяне на традиции и ценности.


57172


Официални партньори  на събитието са: Читалище „Отец Паисий” – СозополДържавната агенция за българите в чужбина, Институт Конфуции - Великотърновски университет "Св.св. Кирил и Методий",  Югозападен университет ‘‘Неофит Рилски, Руски културно информационен център София.


Програмата включва конкурси, под формата на големи публични концерти, изложби и театри, атрактивни дефилета, анимации и забавления.


57175


За информация: www.muzite.org
Facebook:  https://www.facebook.com/Muzite.TheMuses.BG/

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин