XV Международен фестивал на изкуствата Magia Italiana - Римини, Италия - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
23
XV Международен фестивал на изкуствата Magia Italiana
ДАТА: Oт 23 Юни 2016 до 30 Юни 2016 МЯСТО:
Добави в календара
XV Международен фестивал на изкуствата Magia Italiana

Българската танцова формация „Усмивки" с Гран При от Международния фестивал „Magia Italiana”


„Усмивки“ си поделиха голямата награда с Вокално студио „Svirplys“ от Литва

С много награди и позитивни емоции се завръщат българските представители във Фестивала на всички изкуства „Magia Italiana”, който се проведе от 23 до 30 юни 2016 г. в Италия.  Танцова формация „Усмивки"  към Народно читалище „Димитър Динев 1937“ спечели журито и беше наградена с Гран При заедно с Вокално студио „Svirplys“ от Литва. Съставите получиха парична награда в размер на 500 евро, дипломи, купи и плакети. Победителите бяха наградени на Гала концерт, проведен  в Театър „Новели“ - Римини.

Освен „Усмивки", България беше представена още от Вокално студио "Таланти" от Велико Търново, Балетно студио ,,Джулия'' и Балет „Терпсихора“ от София. Те също заеха призови позиции.

Сред членовете на журито, които оценяваха талантливите изпълнители по време на концертите в Римини и парк „Мирабиландия“, са: италианският хореограф, танцьор и преподавател Роберто Лори; продуцентът в Полската национална телевизия, композитор и вокaлен педагог  Кристина Пьотровска; Онуте Жукиене – певица и директор на Международния конкурс “Kaunas Talent“ от Литва и грузинската режисьорка на телевизионни проекти като “The Voice of Georgia” и “Due Stelle” Русудан Бакхтадзе.

Фестивалът на всички изкуства „Magia Italiana” се проведе за петнадесета поредна година в прекрасния италиански град Римини. Организира се от Международна академия на изкуствата „Европа” със съдействието на  Арт център "Кърнолски". В тазгодишното издание на събитието се включиха повече от 200 деца и младежи от Полша, Италия, Дания, България, Литва, Украйна и Грузия.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин