Живот почти прекрасен - премиера на филма на Светослав Драганов - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
22
Живот почти прекрасен - премиера на филма на Светослав Драганов
ДАТА: 22 Май 2014 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара

Премиерата на документалния филм е на 22 май 2014 г. в Дом на киното, София


На 22 май 2014 г. от 20:00 часа, в Дом на Киното в София, ще се състои премиерата на най-новия филм на българския режисьор Светослав Драганов „Живот почти прекрасен“.


Документалният филм разкрива историята на трима братя от едно софийско семейство.


Най-големият, Александър, е фризьор, който обича да се гримира.


Вторият, Божидар, се е оттеглил в манастир и е решил да се посвети на Господ, но се влюбва.


Третият, Джими, е нормален софийски младеж, в чиито вени тече замбийска кръв.


Всички те са плод на любовта на майка им Лили с различните мъже, които среща през изпълнения си с колорит живот по времето на соца. Тяхната история разказва баба им, майката на Лили, представител на старата софийска буржоазия от едно време. Понякога животът е жесток към тях, но те го считат за прекрасен, а щастието e на една надежда разстояние.


Живот почти прекрасен“ е филм, който показва човека зад стереотипа. И тримата герои, толкова различни един от друг, разкриват своите истории, които са вплетени в един общ сюжет. Запознавайки се с тях зрителят не остава безучастен и от начало започва да ги възприема по по-различен начин, а накрая – просто да ги обича.


Проектът е получил субсидии от НФЦ, подкрепен е от Програма Media, Фламандски филмов фонд, Белгия, БНТ и YLE – Финландската обществена телевизия.


През 2013 г. участва в пълнометражният конкурс на IDFA, Международен документален фестивал в Амстердам, Златен Ритон 2013 – носител на Наградата на критиката, Zagreb Dox’2014 - Международен документален фестивал в Загреб – регионален конкурс, София филм фест’2014 - документален конкурс.


„Живот почти прекрасен“ е продукция на Cineaste maudit и Congoo bvba Белгия.


Светослав Драганов е един от най-успешните български документалисти. Зад гърба си той има богата филмография, като всеки негов проект се радва на голям успех и множество награди у нас и в чужбина. Широката публика го познава от филмите „Град на мечти“ (2011), „Децата на Дружбата“ (2009), „Време разделно“ (2009), „Светът е голям... зад кадър“ (2008), „Форум“ (2007), като сценарист и режисьор на поредицата на БНТ „Великите българи“. От 2011 г. е автор и режисьор в документалната поредица на БНТ „Малки истории“.


Вижте трейлър на филма:



Повече информация за филма може да откриете на страницата на филма във фейсбук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин