"Цар на виното" в Сандански - Сандански, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
30
"Цар на виното" в Сандански
ДАТА: 30 Декември 2017 ЧАС: 12:00 МЯСТО:
Добави в календара
"Цар на виното" в Сандански

ЗА 25 –ТИ ПОРЕДЕН ПЪТ ОБЩИНА САНДАНСКИ ЩЕ ИЗБЕРЕ „ЦАР НА ВИНОТО”


На 30.12.2017 г. от 12:00 ч. на площад „България” за двадесет и пети пореден път в Сандански ще се проведе Празник на младото червено вино. По традиция община Сандански организира конкурс за най-добро младо вино.


В конкурса могат да вземат участие всички винопроизводители от региона. Те трябва да представят 1, 5 л. вино с информация за сорта, населеното място и местността на лозовия масив.


Виното ще се приема в Туристически информационен център /до ГУМ/ от 11.12.2017 г. до 27.12.2017 г.


В празничния ден –30.12, качествата на божествената напитка ще бъдат оценени от  специалисти – енолози.  Те ще определят кой ще бъде тазгодишният носител на титлата „Цар на виното”.


Всички жители и гости на Сандански ще могат да се насладят на празничната програма с традиционни македонски ритми и да опитат от местните вина и специалитети в новите коледни къщички на пл. „България“.


Участие ще вземат: Женски фолклорни групи „Детелина“, „Стримона“ и „Здраве“, Група за стари градски песни „Младост“, Мъжките фолклорни групи при Читалище „Отец Паисий – 1919“ и Читалище „Просвета“, с. Катунци и със специалното участие на Николай Кимчев.


 

Коментирай
Други събития
Юни
02
121 години - Празник на Розата 2024
Празници на града Казанлък, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин