Фасада - видеофестивал - есенен салон на изкуствата - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
18
Фасада - видеофестивал - есенен салон на изкуствата
ДАТА: Oт 18 Септември 2014 до 20 Септември 2014 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Фасада - видеофестивал - есенен салон на изкуствата
Източник: Събития Пловдив

Фасада е международен фестивал за видео изкуство, организиран от Сдружение Изкуство днес и се провежда ежегодно от 2010 г. насам. Създатели и почитатели на визуално изкуство от цял свят са поканени да участват със свое видео на петото издание на фестивала.


Крайният срок е 30 май 2014г. По отношение на тематиката авторите имат пълна свобода. Международно жури ще селектира и оцени най-добрите в конкурса.


Фасада не е типичният фестивал за късометражно кино. Проектите се прожектират върху фасадите на сгради в старата част на Пловдив, като по този начин се осъществява интересна връзка между архитектура, визуално изкуство, публика и градска среда. Включват се и допълнителни мероприятия - срещи, дискусии, семинари и концерти.

Тази година фестивалът ще се проведе между 18ти и 20ти септември. С предишните си издания се утвърждава като платформа, където културни институции, куратори, творци и критици от цял свят могат да обменят идеи и опит в сферата на съвременното изкуство.


Събитието е част от инициативата Пловдив – кандидат за европейска столица на културата 2019. Прожекциите ще се провеждат на Стълбите на Каменица, Братската могила и Кметство Район Тракия от 20 до 22 часа.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин