10 екзотични места за любов - Класации - Peika.bg

Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 екзотични места за любов

Има места по света, където можеш напълно да се отдадеш на страстта. Места, сякаш създадени само за любов и нищо друго. 

Малдивите

Стъпвайки нанякой остров веднага те обхваща чувството на магическа свобода и сякаш нищо лошо не може да се случи. Това важи в пълна сила за Малдивите, където стотици малки острови-хотели, от луксозни спа центрове до скромни бунгала, обещават спокойствие, слънце и вълни.

Лапландия (Финландия)

Според стара японска легенда любовните ласки в светлината на северното сияние носят късмет. Затова много японски двойки избират страни като Канада, Норвегия или Финландия, за да отпразнуват медения си месец през зимата.

Портофино (Италия)

Това е съкровището на крайбрежието на Лигурия. Намира се на половин час от Генуа и крие изискани и дискретни места, където са отсядали и отпочивали Байрон, Труман Капоти, Кандински, Ава Гарднър.

Джайпур (Индия)

"Знам, че ще се върнеш, за да ме заведеш в Двореца на ветровете", казва Кристин Скот Томас на Ралф Файнс в една вълнуваща сцена от филма „Английският пациент”. Хауа Махал или Дворецът на ветровете се намира в Джайпур и някога в него куртизанките са се радвали на бриза в горещите летни вечери.

Джерикоакоара (Бразилия)

Джерикоакоара, намиращ се в североизточната част на Бразилия, на около 400 км от Форталеза, щата Сеара, е част от списъка на 10-те най-красиви плажове в света. Пясък, слънце, вятър и залези над дюните – идеално място за туристи и сърфисти.

Торес дел Пайне (Чилийска Патагония)

Фразата "с теб, до края на света" е точно за това отдалечено място, където можете да изживеете четири сезона в един ден. Типични пейзажи тук са ледници, айсберги, водопади и черни гранитни върхове.

Остров Еспириту Санто, (Мексико)

Островите на Кортесово море крият малки морски заливи като Енсенада Гранде, в архипелага на Еспириту Санто (Бая Калифорния, Мексико). Там няма кокосови палми, нито хотели, само един полумесец от пясък и черупки от перли, между трънливата пустиня и смарагдово синьото море. Това е защитена зона, но можете да посещава с лицензирани водачи. Идеално място за съзерцаване на звездите.

Стая 007 на Голдънай Ризорт (Ямайка)

Стая 007 е една от трите стаи на Голдънай Ризорт (Goldeneye Resort), вилата на британския писател и бивш шпионин Иън Флеминг, превърната в хотел в луксозен курорт на северния бряг на Ямайка. В нея е запазено дървеното бюро на Флеминг, на което е написал всичките си романи за Джеймс Бонд. Леглото обаче е по-удобно.

Убуд (Бали, Индонезия)

Много туристи обикалят из острова (обхващащ територия над 5500 кв. км и с три милиона души) без да видят нещо повече от пренаселените плажове като Kuta Beach и Nusa Dua. Навътре, в пейзажа от вулкани, храмове, тропически гори, се намира Убуд, пълен с десетки музеи и галерии, и хотели, предлагащи аюрведа масажи и йога. Тантрическият секс го оставяме на вас.

Резерват Сингита (Танзания)

Персийски килими, копринени завеси и старинни мебели красят палатката с размери, по-големи от апартамент. Преди няколко години хотелът на резерват Сингита беше обявен за най-добрият в света.


Тази статия ви хареса? Присъединете се към Peika.bg и във Facebook, за да не пропуснете нито едно вдъхновение за пътешествие, интересни местенца и маршрути!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин