10 екзотични места за любов - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 екзотични места за любов

Има места по света, където можеш напълно да се отдадеш на страстта. Места, сякаш създадени само за любов и нищо друго. 

Малдивите

Стъпвайки нанякой остров веднага те обхваща чувството на магическа свобода и сякаш нищо лошо не може да се случи. Това важи в пълна сила за Малдивите, където стотици малки острови-хотели, от луксозни спа центрове до скромни бунгала, обещават спокойствие, слънце и вълни.

Лапландия (Финландия)

Според стара японска легенда любовните ласки в светлината на северното сияние носят късмет. Затова много японски двойки избират страни като Канада, Норвегия или Финландия, за да отпразнуват медения си месец през зимата.

Портофино (Италия)

Това е съкровището на крайбрежието на Лигурия. Намира се на половин час от Генуа и крие изискани и дискретни места, където са отсядали и отпочивали Байрон, Труман Капоти, Кандински, Ава Гарднър.

Джайпур (Индия)

"Знам, че ще се върнеш, за да ме заведеш в Двореца на ветровете", казва Кристин Скот Томас на Ралф Файнс в една вълнуваща сцена от филма „Английският пациент”. Хауа Махал или Дворецът на ветровете се намира в Джайпур и някога в него куртизанките са се радвали на бриза в горещите летни вечери.

Джерикоакоара (Бразилия)

Джерикоакоара, намиращ се в североизточната част на Бразилия, на около 400 км от Форталеза, щата Сеара, е част от списъка на 10-те най-красиви плажове в света. Пясък, слънце, вятър и залези над дюните – идеално място за туристи и сърфисти.

Торес дел Пайне (Чилийска Патагония)

Фразата "с теб, до края на света" е точно за това отдалечено място, където можете да изживеете четири сезона в един ден. Типични пейзажи тук са ледници, айсберги, водопади и черни гранитни върхове.

Остров Еспириту Санто, (Мексико)

Островите на Кортесово море крият малки морски заливи като Енсенада Гранде, в архипелага на Еспириту Санто (Бая Калифорния, Мексико). Там няма кокосови палми, нито хотели, само един полумесец от пясък и черупки от перли, между трънливата пустиня и смарагдово синьото море. Това е защитена зона, но можете да посещава с лицензирани водачи. Идеално място за съзерцаване на звездите.

Стая 007 на Голдънай Ризорт (Ямайка)

Стая 007 е една от трите стаи на Голдънай Ризорт (Goldeneye Resort), вилата на британския писател и бивш шпионин Иън Флеминг, превърната в хотел в луксозен курорт на северния бряг на Ямайка. В нея е запазено дървеното бюро на Флеминг, на което е написал всичките си романи за Джеймс Бонд. Леглото обаче е по-удобно.

Убуд (Бали, Индонезия)

Много туристи обикалят из острова (обхващащ територия над 5500 кв. км и с три милиона души) без да видят нещо повече от пренаселените плажове като Kuta Beach и Nusa Dua. Навътре, в пейзажа от вулкани, храмове, тропически гори, се намира Убуд, пълен с десетки музеи и галерии, и хотели, предлагащи аюрведа масажи и йога. Тантрическият секс го оставяме на вас.

Резерват Сингита (Танзания)

Персийски килими, копринени завеси и старинни мебели красят палатката с размери, по-големи от апартамент. Преди няколко години хотелът на резерват Сингита беше обявен за най-добрият в света.


Тази статия ви хареса? Присъединете се към Peika.bg и във Facebook, за да не пропуснете нито едно вдъхновение за пътешествие, интересни местенца и маршрути!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин