10 интересни слогана на американски градове - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 интересни слогана на американски градове
Автор: Peika.bg
10 интересни слогана на американски градове
Снимка: Bob Doran

В САЩ всеки отделен щат и град си имат собствен слоган, който отговаря на историята, ситуацията или амбициите на съответното място. Някои от тях са доста надъхани, други са обикновени, а трети пък са наистина носещи чувство за хумор. Предлагаме ви да видите кои са 10-те американски града с най-интересни слогани.

Това са:

1. Бирмингам в щата Алабама от дълги години е наричан „Солената шунка“. Този слоган досега не е ползван за туристическа реклама, но и как би могло това да се случи?

2. Анчораж в щата Аляска е известен като Градът на светлината и цветята“. Освен това, е наричан и „Световният град на висящите кошници“, заради факта, че там има повече от 100 хиляди висящи градини.

3. Уилоу Крийк в щата Калифорния е известен като „Световната столица на Голямата стъпка“. За нещастие, Голямата стъпка го няма в световната си столица.

4. Морисън в предградията на Денвър, Колорадо, е селище, разположено по протежението на Скалистите планини, което се намира между паркове. Неговият слоган е: „Най-близкото далечно място“.

5. Сийфорд в щата Делауер преди е бил известен като „Найлоновата столица на света“, защото там е имало фабрика за производство на този материал. От 2015 година градът вече е „Перфектното място да започнеш“, което звучи по-добре.

6. Ормън Бийч в щата Флорида е бил домакин на едни от най-ранните състезания с... каквото и да е. Всяко нещо с двигател е било допускано до събитието и заради това градът е известен като „Родното място на скоростта“.

7. В Хонолулу в щата Хавай е имало огромна водна кула във формата на ананас. Сградата е била известна като най-големия ананас в света. Днес кулата я няма, но хората все още наричат града „Големият ананас“.

8. Елкхарт в щата Индиана добре е осребрил своята индустрия. Градът е известен като „Световната столица на музикалните инструменти“.

9. Пайквил в щата Кентъки е дом на един от големите инженерни проекти в Западен Хемпшир. Този проект е преместил 5 милиона тона скали и е променил движението на една река. Затова слоганът на Пайквил е „Градът, който премества планини.“

10. Делмар в щата Мериленд е един от най-малките градове в Америка. Въпреки това, не му липсва самочувствие, защото това е “Малкият град, който е прекалено голям за всеки щат“.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин