10 неща, които не знаете за Бангладеш - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 неща, които не знаете за Бангладеш

Какво е първото нещо, което изниква в главата ви, когато чуете Бангладеш? Ако и вашите познания за тази страна се простират до факта, че тя се намира в Азия, то следващите 10 факта, споделени от бангладешеца Фариг Юсуф Садек в социалната мрежа Quora, ще ви се сторят много интересни:

1. Бангладеш е доста малка страна (само 147 000 квадратни километра), но въпреки това в нея живеят почти 160 милиона души. Точно затова винаги е претъпкано. За сравнение, България има площ от 110 994 и население от 7,5 милиона.

2. Транспортната система не работи както би трябвало, така че внимавайте - понякога може дори да застраши живота ви!

3. Хората тук често живеят с родителите си, независимо от това на колко години са и колко пари изкарват. Почти всичките ми приятели имат прилични работи и изкарват достатъчно пари, за да живеят самостоятелно, но въпреки това предпочитат да живеят с родителите си (в това число включвам и себе си).

4. Уредените бракове все още са голям процент от всичките бракове в страната, но повечето от тях се оказват доста сполучливи.

5. Ако ви се наложи да се срещнете с бюрокрацията в Бангладеш, това ще е много неприятно… много, много неприятно!

6. През по-голямата част от годината е горещо и влажно. Изключение прави зимата. Дъждовният сезон в нашата страна е много дълъг и ако не сте го виждали, ще бъдете учудени колко много обичаме дъжда.

7. Повечето от нас са бедни, но има и невъзможно богати хора в нашата страна. Така че ще можете да си купите най-добрите неща от целия свят тук. Но повечето от нас трудно изкарват пари, пътуваме часове, за да стигнем до работното си място, скъсваме се от работа по цял ден, а след това пътуваме още няколко часа, за да се приберем у дома.

8. Доста често местните хора зяпат чужденците, това не трябва да ви притеснява.

9. Бангладеш се освобождава от Пакистан през 1971 г. след 9-месечна война и всички сме изключително горди с това. Не се опитвайте да нараните гордостта ни, това няма да приключи добре!

10. Ако ви се отвори възможност, напуснете столицата Дака и отидете в провинцията или в някой друг град. Няма друго място, което да е претъпкано като Дака, затова ще можете да се насладите на почивката си много повече. Когато чуят Бангладеш, повечето хора си представят бедна и пренаселена страна, но има и друга перспектива на нещата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Истинският Типун, 26.09.2013 | 11:31
Интересни факти, които не знаех за Бангладеш. Въпреки всичко, това е една от мечтаните дестинации за посещение.
Абонирайте се за нашия бюлетин