10 от най-фотогеничните места в Канада - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 от най-фотогеничните места в Канада
Автор: Peika.bg
10 от най-фотогеничните места в Канада
Снимка: Alex Guibord/Flickr

Какво търси всеки фотограф – без значение професионалист или любител?

Отговорът е - прекрасни гледки, които да запечата.

Във втората по големина страна в света – Канада има достатъчно такива. Тук сме събрали 10 от най-фотогеничните места, кооито си струва да посетите с фотоапарат в ръка.

1. Лунънбърг

Малкият пристанищен град в Нова Скотия и най-вече стара му част е наистина впечатляващa. Дългата поредица от цветни сгради датира още от 18 и 19 век.

46481

2. Езерото Морейн

Въпреки, че целият национален парк Банф е много фотогеничен, трябва да се обърне специално внимание на езерото Морейн. Водата в него е с цвят на тюркоаз, а в нея се отразяват заобикалящите го Скалистите планини.

46483

3. Йелоунайф

Това е едно от най-добрите места в света, на което да видите Северното сияния. Ако искате да направите наистина впечатляващи кадри, елате в периода от ноември до април.

46487

4. Стария Квебек

Построен през 17-ти век, този укрепен френски колониален град е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. В него можете да видите много църкви със забележителна архитектура, както и най-фотографираният хотел в света - Шато-Фронтенак. 

46480

5. Сейнт Джонс

Сейнт Джонс е столицата и най-големият град в провинция Нюфаундленд и Лабрадор, Канада. Най-популярни за снимки са цветните къщи в крайбрежните квартали.

46482

6. Стенли Парк

Разположен е в центъра на Ванкувър. Той предоставя толкова много и различни гледни точки за снимки. Около него се намират небостъргачи, градска архитектура и плажове.

46486

7. Маунт Тор

Пейзажи с фиорди, ледници, гранитни монолити - можете да видите всичко това от Маунт Тор. Върхът има най-голямата денивелация в света. Височината му е 1 250, а наклонът 105 градуса. 

46489

8. Остров Фого

Островът предлага много гористи и скалисти пейзажи, които да запечатате. Но определено най-фотографираният обект там е хотелът Fogo Island Inn.

46488

9. Каналът Ридо 

През лятото или през зимата – каналът винаги е много фотогеничен. Той се вие през централната част на Отава още от 19 век. През най-студентите месеци част от него се превръща в ледена пързалка.

46490

10. Езерото Уестърн Брук

Дъното на езерото се намира в каньон, врязан в планината Лонг Рейндж. То се гъне като змия в продължение на 16 км. 

46484

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин