10 полезни подаръка за пътешественици - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 полезни подаръка за пътешественици
Автор: Мая Джамбазова
10 полезни подаръка за пътешественици

Пътешествениците са особен вид хора. Те избират движението, приключенията и непознатото, въпреки неблагоприятните условия, които могат да срещнат по пътя.

Те предпочитат преживяванията пред предметите. Тъй като вече сме ви давали идеи за подаръци-преживявания, които можете да видите тук, сега сме ви подготвили нещо друго!

Зарадвайте своя любим пътешественик с неща, които ще му влязат в употреба. Предлагаме ви 10 полезни подаръка за хората, които обичат винаги да са на път. 

1. Раница - тя е основна част от екипировката на всеки пътешественик. Независимо дали човекът обича да ходи на планина, море, на излет или на дълго приключение - раницата е от първа необходимост. Важно е да знаете и за какво точно ще я използва, за да прецените размера, литрите, здравината и водоустойчивостта, според които да я изберете. 

2. Туристически обувки – На тях най-много ще се зарадват планинарите, но те са подходящи и за дълго обикаляне из непознати улици и места. Зимни, летни, водоустойчиви, по-ниски или по-високи - има най-различни видовете, така че отново се уверете за какво точно ще бъдат използвани. Това ще улесни избора ви. 

 

10 полезни подаръка за пътешественици

3. GPS или карта – изборът зависи от вашия финансов ресурс и навиците на пътешестващия. Добрата стара туристическа карта върши чудесна работа при пътувания. Освен това носи романтичен привкус. За пътешествениците, които предпочитат технологиите - изберете GPS. 

4. Фенерче – потребно е навсякъде -  за планински туризъм, къмпингуване, урбекс туризъм или нощен преход. Към него може да добавите и леко одеяло или възглавничка за врат, които да направят дългото пътуване по-приятно.

5. Часовник – Той ще се хареса най-вече на организираните пътешественици, които имат стриктна програма и план. Може да избере елегантен и красив модел с пътешественически дизайн. Ако пък ще подарявате часовник на планинар - разгледайте спортните часовници.

6. Компас – освен практическо, той има и символично значение. С тази ценна вещ пътешественикът ще може да се ориентира винаги, дори без карта и GPS. Можете да гравирате компаса със специално послание. 

10 полезни подаръка за пътешественици

7. Удароустойчив телефон с водна защита – няма как пътешественикът да не се зарадва на този подарък. При повечето модели от този тип телефони, батерията рядко се изтощава, което е още едно предимство.

8. Метално канче – идеално е за планина или къмпинг край морето. В него може да се вари кафе, да се кипне чай или да се излее топла супа. Има канчета с различни щампи, девизи, герои от книги. Изберете такова, което да носи усмивка и положителни емоции. 

 

10 полезни подаръка за пътешественици

9. Ветроустойчиви дрехи – подходящи не само за дивата природа, но и за градски условия. Има якета, панталони и пуловери от този тип, които предпазват от студените пориви на вятъра. Все пак сигурни сме, че искате вашият пътешественик да се чувства комфортно на път. 

10. "Роден Пъзел" - Ето нещо полезно за свободното време! Дали вкъщи, в някоя топла планинска хижа или на брега на морето - реденето на пъзел винаги е интересно и приятно! Това не е какъв да е пъзел, защото той е първият по рода си и представя емблематични български забележителности. 

10 полезни подаръка за пътешественици

Пожелаваме ви успех в търсенето и намирането на подарък за пътешествениците във вашето семейство или компания!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин