10 причини да не пътувате, които трябва да забравите - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 причини да не пътувате, които трябва да забравите
Автор: Peika.bg
10 причини да не пътувате, които трябва да забравите

Има ли желание, има и начин!

Всичко останало е търсене да убедителни оправдания.

Е, ние не искаме да се оправдаваме, а да пътуваме. Ако и вие желаете същото, продължавайте да четете!

Събрали сме 10 от най-популярни причини да НЕ пътувате. Ако искате да зарадвате приключенеца в себе си - забравете ги. Не си търсете оправдания, изберете си дестинация и пътувайте!

1. Нямате време

Всичко е въпрос на приоритети и добра организация. Поставете пътуването сред важните за вас неща и ще видите от колко други маловажни ангажименти можете да се лишите. Да, понякога може и да е трудно, но е напълно постижимо. 

2. Нямате пари

Тук нещата отново опират до приоритети. Помислите кои са нещата, с които бихте се разделили, за да ви останат средства за пътешествия. Стотици хора пътуват и без пари или с минимален бюджет – пътуват на стоп, с колело, работят, за да си осигурят храна и място за нощувка или просто спят в палатката си. Бъдете по-смели!

3. Не искате да се разделяте с половинката си

Ами...не се разделяйте или пък се престрашете да пътувате сами, с приятели. Това може да се окаже глътка свеж въздух както за вас, така и за половинката ви. 

4. Сега имате „по-важна работа“

Започнали сте развитие в нова сфера, искате време да се адаптирате в нов град, университет. Повярвайте, пътешествията са чудесен начин да се справяте по-лесно със стресовите ситуации през ежедневието.

5. Не можете да намерите с кого да пътувате

Въпреки че ни е доста трудно да повярваме на това, изберете най-лесното – пътувайте сами. Ако все пак не сте чак толкова авантюристично настроени, присъединете съм към някоя от безбройните групи за пътешествия. Там ще откриете хора, които искат да пътешестват, също като вас. Случайните познанства често се оказват много сполучливи. 

6. Страх ви е да летите със самолет

Изберете си компания, с която ще се чувате спокойно и ще се убедите, че няма нищо толкова страшно. След първия полет всеки следващ ще ви се струва по-приятен. А и страховете са само в главите ни и трябва да бъдат преодолявани. 

7. Семейството/ близките ви не искат да пътувате

В крайна сметна животът си е ваш и можете да правите с него каквото намерите за добре. Не правете компромиси с мечтите си. Говорете с тях и се опитайте да им обясните защо пътешествията са важни за вас. Нищо чудно накрая и те да се запалят. 

8. Не знаете чужди езици

Знаете, че език се учи най-добре в автентична атмосферата. Какво чакате? Дйствайте! Вземете си разговорник, посетите някой експресен курс или заложете на самоучител. Научете фразите и думите, които най-много ще ви трябват по време на пътешествието. Горе главата, ще се справите!

9. Тревожите се за сигурността си

Няма лошо да сте предпазливи, но не позволявайте страхът да ви ръководи при взимането на решения. Нека свитият стомах ви мотивира. Използвайте тази нервна енергия, за да вземете всички предпазни мерки. А когато сте напълно подготвени – отпуснете се!

10. Кариерата ви е на първо място

Пътуването само може да ви обогати, да ви научи на нови неща, да ви създаде полезни контакти. Можете да запишете магистърска програма в чуждестранен университет – това ще е от полза какво за кариерата ви, така и за приключенския ви дух. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин