10-те най-сигурни страни за хора, пътуващи сами - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10-те най-сигурни страни за хора, пътуващи сами
Автор: Peika.bg
10-те най-сигурни страни за хора, пътуващи сами

Оказва се, че да приключенстваш сам из широкия свят, никак не е толкова страшно, колкото изглежда. 

Затова сме ви подготвили най-подходящите дестинации, където може съвсем спокойно да отидете сами.

1. Уелс

Тази страна в западната част на Обединеното кралство има прекрасна природа и богата история. Ако се интересувате от митологията около крал Артур или сте почитатели на дългите разходките навън – Уелс е перфектното място за вас! В столицата му Кардиф пък може да се полюбувате на музеи, театри, спортни арени и търговски центрове.

2. Канада

Това е една изключително спокойна страна, подходяща за хора, които предпочитат да пътуват сами. Квебек е град, подходящ за любителите на киното – там се провежда Фесивалът на интернационалните късометражни филми. Освен това броят на националните паркове от Ниагарския водопад до 1 000-годишната гора на планината Ревелстоук, ще ви даде много възможности за разходки, лагеруване и ски. Любителите на дивата природа единодушно смятат Канада за едно от най-добрите места за излизане в дивата природа.

3.
 Коста Рика

Тази страна би се понравила на всички екотуристи и онези, които обичат водните забавлния. В Коста Рика може да се насладите и на множеството минерални и горещи извори, както и на йога класове.

4. Бали 

Този индонезийски остров е едно красиво и приветливо местенце с уникални гледки. Ако обичате да се гмуркате или просто да разглеждате причудливи храмове и светилища, Бали е вашето място!

5. Непал

Това е едно истинско приключение за пътешествениците-единаци! Там може да се насладите на величието на Хималаите с местен водач или просто да се впуснете в изследване на дивото и мистичното сами.

6. Австралия

Хостели, барове, ресторанти – тази красива островна държава разполага с всички удобства, нужни на самостоятелно пътуващите.
 В Австралия ще имате възмоността да се запознаете много други приключенци, както и да се научите да сърфирате.

7. Бонеър

Свежи плодове, ярко слънце и мек пясък... Да, това са Карибските острови – изключително желана дестинация с невероятни плажове и места за гмуркане. Там, и по-специално в Бонеър, може да се насладите и на продължаващ почти две седмици карнавал през февруари.

8. Скандинавия

Норвегия, Финланди, Дания и Швеция са едни от държавите, в които се извършват най-малко престъпления. Ако сте любители на по-късите дни и студеното време не ви пречи – скандиавските страни са прекрасна идея за вашето следващо пътуване.

9. Тайланд

Ако оставим красивата природа настрана, местната кухня в Тайланд е изключителнос вкусна, а и можете лесно да си намерите евтини тайландски масажи. Затова дори не се колебайте, ако ви се удаде възможност да посетите тази екзотична страна!

10. Шотландия

В тази част на Великобритания хората са изключително приветливи. Единбург се слави като град, в който може да правите всевъзможни неща – от посещение на музеи и паркове, през театри и кина, до забавление в нощни клубове. Това е едно от най-добрите места, където може да отидеш сам – красивите гледки и старинната архитехтура ще ви погълнат изцяло!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин