10-те най-вълнуващи пътешествия с влак - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10-те най-вълнуващи пътешествия с влак
Автор: Peika.bg

Пътуването с влак е истинска пътешественическа класика още от времето на Ориент Експрес. Ето кои са 10-те най-вълнуващи пътешествия с влак, на които можете да се отправите.

Ган, Австралия

Когато прекосявате Австралия, най-добре пътувайте с влака Ган, за да се насладите на пейзажа по възможно най-добрия начин. Този влак пресича близо 3000 км австралийски храсталаци, минавайки през Даруин, Алис Спрингс и Аделаида. Прочетете повече за влака Ган.

Ел Чепе, Мексико

Ел Чепе е влакът, който свързва Чиуауа с Лос Мочис в Мексико. Железопътната линия пресича пустинята на север и стига чак до Тихия океан. По пътя ще можете да се насладите на множество гледки – като например каньона Баранка дел Кобре.

Флаам, Норвегия

Много къса, но и с голяма надморска височина, железницата Флаам свързва Мирдал и Флаам в Норвегия. Пътуването позволява да се насладите на Орлансфьорд, както и на многобройни диви водопади, които се спускат в кухините на планините.

Хирам Бингам, Перу

Хирам Бингам пресича Перу от Куско до Мачу Пикчу. Пътуването продължава около три часа и включва обиколка с екскурзовод на древния град на инките. Влакът обикаля Андите и минава покрай река Урубамба.

Ел трен де ла Сиера, Перу

Оставаме в Перу, за да открием влака през Андите, обикновено наричан Ел трен де ла Сиера, който свързва Лима с Уанкайо. Става дума за най-високата железница в света. Гледката е наистина изключителна. В програмата: 54 моста, 68 тунела и повече от 1150 завоя.

Роки Маунтъниър, Канада

Канада също е на линия с Роки Маунтъниър, който лети между Ванкувър и Калгари със спирки в Банф и Джаспър. Планините, езерата и горите се редуват зад прозорците на влака. В него можете да прекарате между 5 и 13 нощи на цена от 1000 до 3500 долара.

Транссибирската железница, Русия

Транссибирската железница предлага два маршрута през Сибир. На тръгване от Москва можете да изберете между Перм и Владивосток. Отделете си около седмица за второто. Пътуването позволява да се насладите и на езерото Байкал и да общувате с руснаци.

Бернина Експрес, Швейцария и Италия

От град Кур в Швейцария до Тирано в Италия, Бернина Експрес предлага четири часа великолепни планински пейзажи през Алпите. Близо 200 моста са пръснати по маршрута, който е един от най-забележителните в Европа.

Ровос Рейл, ЮАР

Луксозният влак Ровос Рейл свързва Кейптаун и Йоханесбург и минава през водопада Виктория. Кухнята е изтънчена. Цените започват от над 1000 евро. Местата са ограничени, препоръчително е да си запазите от тях много време преди пътуването.

Ориент Експрес, Европа

Ориент Експрес, един от най-легендарните влакове, ви предлага изключително пътешествие в Европа с маршрути, които ви карат да мечтаете: Париж-Венеция за една нощ или Париж-Истанбул за 5 нощи през Букурещ и Будапеща. Това незабравимо изживяване струва между 2000 и 7000 евро.

 

Тази класация ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook, за да следите всички вдъхновения за пътуване, полезни съвети и маршрути! 

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин