10 вулканични дестинации във Великобритания и Ирландия за 72 часа - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 вулканични дестинации във Великобритания и Ирландия за 72 часа
Автор: Peika.bg
10 вулканични дестинации във Великобритания и Ирландия за 72 часа
Снимка: challengesophie.com

Софи Радклиф напуска работата си пред 4 г., за да се отдаде на приключения и предизвикателства сред природата, което е и най-голямата ѝ страст.

Неотдавна тя успешно покорява най-високите върхове в 8-те алпийски държави, като се движи между тях с колело. Освен това смелата дама няколко пъти изминава маршрута Лондон-Париж на колело за 24 ч., участва в ултрамаратони на 100 км и е двукратен финалист на състезания за издръжливост.

Сигурно вече се чудите какво ли е следващото предизвикателство, което Софи е поставила пред себе си? Е, то се нарича „КОНА 10“ и представлява епично шофьорско приключение, което обхваща маршрута между 10 легендарни вулканични местности във Великобритания и Ирландия, които да бъдат изминати в рамките на 72 ч.

Уморена съм, но в същото време толкова развълнувана, че успяхме да изпълним предизвикателството „КОНА 10. Знаех, че сме добре подготвени, но никога не можеш да си сигурен какво ще ти предложи времето. Имахме късмет на някои места, но на други не толкова. Екипът зад мен беше изключителен от планинските водачи до съпътстващите автомобили, всички се погрижиха да постигнем този успех. Не мога да повярвам, че преди 72 часа бяхме в Сноудън за началото на това епично приключение, разказва Софи.

Най-трудният момент беше спускането от Бен Невис в тъмното. Вече бях много уморена след 10 часа неспирно движение и изцяло зимните условия: сняг, вятър и смразяващи температури. Беше много тежко, като знаех, че ми предстои още едно изкачване на остров Скай и преди него ще имам едва 3 часа сън. В такива моменти опитът ми с подобни предизвикателства през последните години ми помага да намеря мотивация за крайната цел. Страхотните гледки напълно си струваха усилията. Моментът, в който облаците се отдръпнаха, за да разкрият изумителния залез на върха на Бен Невис, беше усещане за цял живот", казва още тя.

10-те дестинации на предизвикателството „КОНА 10“ бяха избрани от д-р Майкъл Скот и вулканолога д-р Джулия Кръми. Техните изследвания се концентрират върху човешките дейности в района през цялата хилядолетна история на обитаване и промените в ландшафта през последните стотици милиони години.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин