11 алтернативни забавления в Париж - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
11 алтернативни забавления в Париж
Автор: Теодора Тодорова

Обиколили сте вече Айфеловата кула, Триумфалната арка, Лувъра, Парижката Света Богородица, Шанз-Елизе, Монмартър и Мулен Руж, но все още имате сили за забавления в Париж? Само че ви е писнало от музеи и претъпкани с туристи места? От Topito предлагат няколко нетипични неща за правене във френската столица:

 

1. Лов на подсказки или HintHunt е игра за 3-5 души, на която можете да се насладите с приятели. Имате 60 минути да разрешите всички загадки, използвайки логическо мислене и работа в екип, и да избягате от малката стая... Мистерия обгръща случилото се с тези, които не успеят да го направят навреме. Шегата настрана, един от големите плюсове на тази игра е, че не е задължително да говорите френски – възможно е да се играе и на английски! Има два различни вида стаи: едната е „Офисът на Джеймс Мърдок“, а другата – подправена с щипка японски привкус, е „Дзен стаята“. Цените започват от 19€ на човек, повече информация тук.

2. Симулатор на полет. Искате да бъдете истински пилоти, дори само за половин час? Значи това е правилното място за вас. Единственият официално лицензиран от Боинг подобен продукт, Flight Experience ви предоставя възможността да изберете дестинация сред 24 000 летища и да преминете целия ден на един пилот от чек-ин гишето до приземяването. Ще ви обучават професионалисти в управлението на самолет, а усещането е като в истински Боинг 737. Удоволствието е малко скъпо с от 169 € за 30-минутен полет до 379 € за 90 минути, но не може да се постави цена на мечтите, нали? Повече информация тук.

3. Лов на съкровища е съвсем различен начин да опознаете улиците на Париж. След резервацията на някой от 8-те варианта, в имейл ще са посочени мястото и часа на тайната среща. Там ще получите куфарче с различни предмети, които ще ви помагат да разкриете следите и да разрешите задачите по време на лова за съкровище. Трябва възможно най-бързо да стигнете до крайната цел. На един телефон разстояние стоят и услужливите организатори в случай, че се изгубите или имате спешна нужда от помощ с някоя от уликите. Повече информация тук, а цените са 12,5 € за хора над 25 г. и 9,5 € за тези под.

4. Парижкото имение. Мистериите и легендите на френската столица ще накарат кожата ви да настръхне в този обитаван от призраци музей. Интересувате се от Фантома от операта или човека зад Желязната маска? Съживете ги с разходката си по интерактивните пътища на двата етажа на музея. Можете да преживеете 13 от легендите на Париж на английски или френски език. Повече информация тук, цени от 18,50 € до 35 €.

5. Катакомбите. Ако историята е вашата страст, катакомбите са идеалното място за вас. На 20 метра под самото сърце на френската столица можете да се разходите из удивителен лабиринт от тъмни галерии и тесни пасажи. Катакомбите са създадени на мястото на бивши кариери, от чийто камък е построен Париж. Входът е 8 € с аудиогидове на френски, английски или испански език, а тук научете повече за катакомбите в Париж.

6. Каналите на Париж са следващата стъпка във вашата подземна обиколка на града. Разкрийте историята му от древността до дните на инж. Белгран, който през 17-и век разработва канализационната система. Обиколката е с продължителност около един час и струва 3,50/4,50 € на човек. Резервацията е задължителна за групи от 10+ човека, желаещи обиколка с екскурзовод, а допълнителна информация може да намерите тук.

7. Синият автобус. Ако обичате дрънкането и подскачането на старите автобуси, то непременно се възползвайте от шанса да се качите на автентичен френски минибус от 1958 г. Реновиран до най-блестящата си форма с единствената разлика, че вместо 30 има 8 места, той е идеалният вариант за обиколка на Париж за по-мързеливите туристи – може да ви вземе от хотела, в който сте отседнали, и да ви остави обратно там след като се насладите на прекрасните френски улици през деня или през нощта. Возенето в Синия автобус е 28 € на час на човек, а своята резервация може да направите тук.

8. Кафенето с котките е уникално удоволствие за любителите на пухестите животинки. Тук те се разхождат на свобода из цялото помещение (с изключение на кухнята) и се радват на посетителите на заведението. За да изпиете едно кафе в тази приятна компания, отидете на адрес ул. Мишел Лю Комт 16, 75003 Париж (16 rue Michel Le Comte, 75003 Paris). Възможно е също да си резервирате място онлайн.

9. Филмови обиколки. Почитатели сте на киното и искате да минете по стъпките на велики режисьори и актоьри? Тогава отидете на една от многобройните филмови разходки на френската столица. Всяка година тук се снимат над 900 филма, за които са използвани около 5 000 места из града. За да откриете известни или непознати улички, заснети в някой класически филм, изберете някои от маршрутите, посочени тук.

10. Обиколка на ролери. Заменете туристическите автобуси, корабчета, метрото и дългите пешеходни обиколки с нестандартен поглед към френската столица - на ролери.  Две организации предлагат обиколки на Париж на ролери - при това безплатно.

11. Ресторант само за пуканки - Шантавата идея да се сервират само пуканки е реализирана в My Crazy Pop. Вкусовете са от сусам до босилек, солен карамел и пармезан. Научете още за ресторанта за пуканки.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин