150 причини да посетите Троян - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
150 причини да посетите Троян
150 причини да посетите Троян
Снимка: Петър Петров

Троянски проход, Троянски манастир, троянска керамика, троянска сливова –известни символи, свързани с гостоприемния планински град в северните поли на Стара планина.

Има поне 150 причини, заради които си заслужава да посетиш 150-годишния град. Троян и селата около него са прекрасно място за уединение, почивка, балнеолечение, спорт, туризъм и забавления. Археологически разкопки свидетелстват, че районът е бил обитаван още от древни времена. Троянският Балкан е сгушил в прегръдка дивна природа, създавайки приятен и здравословен умерен климат – свежа и уханна пролет, прохладно лято, слънчева и топла есен, мека и снежна зима.

Тук ще срещнеш очарователно съчетание на недокоснати от човешка дейност природни красоти, прорязани от бързи потоци, стоплени от мощни термални минерални извори, както и съхранено културно-историческо наследство, което с много любов и естетически усет е представено по модерен начин в интересни музейни сбирки. Троян може да е твоето малко бягство от баналното ежедневие. Той ще те зареди с пъстри емоции и ще устави у теб топли спомени! 

150 причини да посетите Троян

Тази година Троян навършва 150 години и всеки, решил да се докосне до него, ще открие поне 150 причини да го направи. Тук могат да се почувстват на мястото си - любителите на планината и природата, авантюристите, традиционалистите, любителите на българския фолклор и древни занаяти. 

150 причини да посетите Троян


Ако искаш да научиш повече за дърворезбата, керамиката или пък са узнаеш тайната в изваряването на прословутата троянска сливова - вече знаеш кое е твоето място! Троян е за хората, които искат да посрещнат първия юлски изгрев в Балкана, за тези, които ще си наберат билки на Еньовден, за рокаджии и почитатели на бита и самодейното творчество. Троян е сърцето на Балкана и дестинация за всички сезони! А сега имате поне 150 причини, за да го посетите!

150 причини да посетите Троян

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
kalitravel, 26.12.2018 | 14:15
С най-голямо удоволствие ще го посетя!
Абонирайте се за нашия бюлетин