15 места, които ще ви накарат да се чувствате незначителни - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
15 места, които ще ви накарат да се чувствате незначителни
Автор: Елена Исаева

Светът е огромен и в него е пълно с величествени неща, сътворени от човека и природата, които и до ден днешен ни изумяват. Някои от тях е ясно, че са дело на природни процеси, други на хората, а трети не сме съвсем сигурни. Който и да е техният автор едно е сигурно – пред следващите обекти, които съм ви представила в статията определено всеки би се почувствал като мравка или една малка прашинка.

1.Великденските острови – тези гигантски глави, обърнати с лице към вътрешността на на острова, все още озадачават всички. Пред тях всеки би изглеждал направо миниатюрен.

15 места, които ще ви накарат да се чувствате незначителни
Снимка: pixabay.com

2.Национален парк „Секвоя“, Калифорния – тук може да видите някои от най-високите секвои в света.

3. Антрактида – тук просто няма какво да се каже, освен, че сякаш е друг свят.

4.Водопадите Игуасу – водната каскада определено е величествена и наистина огромна по размери.

5.Дубай – тук почти всяка сграда ни кара да се чувстваме като малки мравчици.

6.Мачу Пикчу - Разположен на висок, обгърнат от облаци връх и заобиколен от шеметни скали, древният град на инките привлича туристи откакто е открит през 1911 г. Най-известният, но и труден, начин за достигане до него е няколкодневния преход до Пътеката на инките.

15 места, които ще ви накарат да се чувствате незначителни
Снимка: pixabay.com

7.Пирамидите в Гиза – колосални обекти, които няма как да не бъдат включени в този списък. В близост до брега на река Нил в Египет се намира едно от Седемте чудеса на древния свят – Хеопсовата пирамида в Гиза, построена преди повече от четири хиляди години. Никой не знае точно как древните египтяни са успели да построят гробницата толкова сложна, че да тежи близо 6 милиона тона, а загадките й привличат изследователи, авантюристи и археолози в продължение на векове.

8.Стоунхендж – всеки е чувал за камъните, подредени в кръг. Смята се, че те са били построени там около 2500 г. пр. Хр., но съвременните археолози все още не могат да обяснят как са били преместени на толкова дълго разстояние и защо са подредени по този начин на този хълм.

9.Великата китайска стена – истински архитектурен шедьовър, който за сега няма аналог по света.

15 места, които ще ви накарат да се чувствате незначителни
Снимка: pixabay.com

10.Петра, Йордания - Скалният град, издълбан в розово-червения планински склон на границата с пустинята Вади Араба в западна Йордания е омагьосващ. Може би най-забележителната руина в него е често фотографираната 40-метрова хазна, първата сграда, която посетителите виждат, когато влизат в естествено укрепената долина през дългия един километър каньон Сик.

11.Килиманджаро – местните го наричат „покривът на света“ и определено има защо.

12.Тадж Махал – мавзолеят на една истинска любов е устоял на времето и войните. Определено през неговото величие всеки би се почувствал малък.

13.Лас Вегас  - този град в пустинята е направо зашеметяващ и много хора са загубили ума си по него.

14.Айфеловата кула – дело на човек, нестандартна постройка, но пък доста впечатляваща и известна. Това е един от най – посещаваните обекти не само в Париж, но и в цяла Франция.

15.Ниагарският водопад – още едно чудо на природата, което смайва всеки посетител. Красотата му е неоспорима. Определено заслужава да се види.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин