19 хитри съвета за пътуване - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
19 хитри съвета за пътуване
Автор: Теодора Тодорова

Лятото е време за пътешествия – без значение дали към морето, планината или някоя екзотична чужда държава. Затова преди да стегнеш багажа и да поемеш на път, ти предлагаме да прочетеш няколко съвета, които ще улеснят подготовката по заминаването:

1. Когато опаковаш багажа, завий обувките си в шапка за баня. Това ще попречи на подметките им да докосват чистите дрехи.

2. Преди международно пътуване се обади в банката, издател на кредитните/дебитните ти карти, за да си сигурен, че можеш да правиш покупки в чужбина. Последното нещо, което искаш, е да те докладват за подозрителни действия и да изгубиш достъп до парите си.

3. Прибери всички кабели и зарядни устройства в стара кутийка за очила – така всичко ще е подредено на едно място.

4. Донеси със себе си на летището празна бутилка от минерална вода и я напълни след като минеш проверката за сигурност – ето как няма да се налага да плащаш 3 лева за 330 мл вода.

5. Отвори инкогнито прозорец в браузъра си и тогава търси полети – сайтовете за пътувания често проследяват посещенията си и ще увеличат предлаганата цена, базирано на историята на търсенията. Друга идея е да изчистиш и интернет кеша.

6. При опаковане на багажа навивай дрехите си на руло, за да спестиш място и да избегнеш мачкането им. Така стягат багажа си и много стюардеси.

7. Сложи фибите си в кутийка от Тик-Так, за да не ги изгубиш. Същата тактика може да се приложи и за клечки за зъби и други дреболии, които носиш.

8. Ако забравиш накрайника на зарядното устройство за телефона си, провери телевизора в хотелската стая. Много от тях имат USB порт.

9. Ако пък забравиш и кабела, попитай на рецепцията дали не е възможно да ти заемат зарядно за времето на престоя ти.

10. Когато караш кола в непознат град и трябва да запомниш къде паркираш, отбележи мястото в Google Maps (задръж с пръст на местоположението и ще се появи отбелязка) или направи снимка с телефона си.

11. Ако искаш да използваш Google Maps офлайн, просто напиши “ok maps” на мястото на адреса и настоящата част от картата ще се запази в телефона ти. Хубаво е за важни места, които искаш да посетиш или за когато си в непознат град в случай, че нямаш интернет връзка.

12. Навий колана си на руло и го сложи в яката на ризата, така че да я запазиш чиста и неизмачкана.

13. Ако отиваш към увеселителен парк или на плажа, постави телефона си в найлонова торбичка, за да не се измокри или напълни с пясък. Счупен телефон е лоша работа, но счупен телефон по време на ваканция или почивка, особено на непознато място, е цяла катастрофа.

14. Превърни ръкавицата за фурна в опаковка за пресата за коса – по този начин можеш да я прибереш дори и да е все още гореща.

15. На път използвай щипка за хартия за предпазване на бръсначите.

16. Сканирай паспорта, личната карта и маршрута си и ги изпрати в и-мейл до себе си, така че да имаш резервни копия в случай, че ги изгубиш или ги откраднат.

17. За да предпазиш козметичните бутилки от изтичане в багажа ти, сложи първо прозрачно фолио на гърлото и след това завий капачката отгоре.

18. Ако искаш да вземеш със себе си малко количество лосион или коректор, сложи ги в кутийки за контактни лещи.

19. За да предпазиш кабелите и зарядните си устройства от завързване, увий ги около стари картички.

Приятен път!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин