23 невероятни факта за Лас Вегас - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
23 невероятни факта за Лас Вегас
Автор: Peika.bg
23 невероятни факта за Лас Вегас
Снимка: Unsplash

Лас Вегас е най-гъсто населения град в щата Невада. Известен е най-вече като място за развлечение, хазарт и забавления. 

Със сигурност има и други градове в различни части на света, които може да се опитат да се конкурират с него, но Вегас има индивидуалност и репутация, която трудно може да бъде постигната от друг град.

23 невероятни факта за Лас Вегас
Снимка: Unsplash

Ето няколко неща, които вероятно не знаете за Града на греха:

1. Бейзболна звезда Пийт Роуз често посещава много от казината в Лас Вегас, готов да даде автограф и да си направи снимка с всеки, който пожелае. Говори се, че тези сувенири са на цена от около 99 до 199 долара.

2. Актьорът от "Кръстникът", Джеймс Каан, за кратко се върна в светлината на прожекторите много години след филма с главна роля в шоуто, Лас Вегас.

3. Неотдавнашният сблъсък в тежка категория между Мани Пакиао и Флойд Мейуедър-младши се проведе в Лас Вегас, по-точно в MGM Grand Garden Arena. Забавен факт за тази арена е, че Барбара Стрейзънд я открива през 1993 г., като пее на живо за първи път след почти три десетилетия.

4. Доста казина във Вегас твърдят, че предлагат най-големите джакпоти за слот машини, налични в целия свят. Независимо кой всъщност е на върха, някои от най-големите печелени джакпоти на слот машини в света са именно там. 

5. Елвис Пресли се радва на възраждане на кариерата си чрез концертите си в Лас Вегас от края на 60-те години до преждевременната си смърт. 

6. Модерният аватар на Лас Вегас се появява по време на строителството на язовира Хувър през 30-те години на миналия век.

7. Хънтър С. Томпсън е написал вероятно най-известния роман за хедонистичните преживявания в Лас Вегас. Неговият роман „Страх и омраза в Лас Вегас“ е превърнат в хитов филм с участието на Джони Деп.

8. Известният астроном Карл Сейгън, актьорът Мартин Шийн и певецът Крис Кристоферсън са били известни фигури, които са били арестувани за тяхната антиядрена демонстрация в Невада, която се проведе в Лас Вегас.

9. Обичайното изживяване в Лас Вегас може да се обобщи с фразата „какво се случи във Вегас, си остава във Вегас“, която сега се използва в различни ситуации, изискващи секретност.

23 невероятни факта за Лас Вегас
Снимка: Unsplash

10. Във Вегас могат да се видят грандиозни имитации на световни забележителности, като Айфеловата кула и Долината на царете, както и изкуствен английски замък. 

11. Шоуто никога не спира да спира във Вегас. O Sirque du Soleil е сред известните шоута, които непрекъснато привличат туристите. 

12. През 1999 г. Лучано Павароти, най-известният от Тримата тенори, бил поканен на откриването на Mandalay Bay Resort and Casino.

13. На испански „Лас Вегас“ се превежда като „ливадите“.

14. Има Музей на восъчните фигури на мадам Тюсо, който включва фигури, също толкова впечатляващи, колкото тези в Лондон.

15. Лас Вегас има интересна мафиотска история. С разширяването на града се увеличава и кръвта. Музеят на мафията разказва тази жестока история.

16. Знаменитости като Серина Уилямс и Неймар често прекарват ваканциите си във Вегас.

17. 51% от света залага, но няма голяма разлика по отношение на броя на мъжете и жените, които идват във Вегас. Освен ресурсите за хазарт на място, има различни онлайн ресурси за поемащите риск, които не могат физически да стигнат до Вегас, но все пак искат да залагат.

18. Трябва да сте достатъчно хитри, за да сте наясно с триковете, използвани от казината върху играчите. Границата между това да бъдеш принц и бедняк там е изключително тънка.

23 невероятни факта за Лас Вегас
Снимка: Unsplash

19. Никълъс Кейдж печели Оскар през 1995 г. за ролята си на писател алкохолик във филма „Да напуснеш Лас Вегас“.

20. Писоарите на централната гара са направени от части от Берлинската стена. 

21. Знакът „Добре дошли в Лас Вегас“ е направен от Бети Уилис, която не е търсила авторските си права, тъй като смята, че градът се нуждаел от него, за да спечели популярност.

22. Градът си е спечелил прозвището на „деветия остров на Хаваите“, тъй като е популярен сред хавайците, които често ходят там както по работа, така и за удоволствие.

23. Лас Вегас има една от най-големите мултирасови популации в страната.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин