24 часа каране на автомобил в Льо Ман, Франция - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
24 часа каране на автомобил в Льо Ман, Франция
Автор: Елена Исаева
24 часа каране на автомобил в Льо Ман, Франция
Снимка: pixabay.com

Франция е държава с огромна площ и многобройни малки и не толкова малки населени места, които са наистина уникални и определено си заслужава да бъдат посетени. Всяко от тях има свое собствено очарование и красота. Франция не е само Париж, Версай, Лион и другите известни и посещавани места. В тази необятна държава има от всичко по много и за всеки по нещо.

В която и част на страната да отидете, винаги има интересни места за разглеждане, забележителности, паркове, музеи и всякакви културно – исторически паметници. Освен тях можете да станете свидетели на спортни състезания и игри с най – разнообразен характер.

24 часа каране на автомобил в Льо Ман, Франция
Снимка: pixabay.com

 

Едно такова спортно състезание се провежда в средата на юни в град Льо Ман. Той е администртивен център на департамент Сарт. Разположен е на едноименната река Сарт. Възникнал е още в дълбока древност през 47 г.пр.н.е.

24 часа каране на автомобил в Льо Ман, Франция
Снимка: pixabay.com

 

Състезанието, с което се прочува градът и, с което искам да ви запозная се нарича „Гран при за издръжливост“. Провежда се от 1923 г. до днес. Това е изкусително предизвикателство за хора с авантюристичен дух, начин за качване на адреналина на високи нива. Едно изпитание за човешките възможности 24 часа да се кара автомобил върху не леката писта „Сиркюи дьо ла Сарт“, която на места е без настилки. В цялто денонощие има кратки спирания за презареждане на гориво и смяна на гуми. Но общо взето идеята на състезанието е да се кара на постоянно „ревящи“ автомобили. В надпреварата има 4 класа състезателни автомобили – според скоростта, теглото, полезната мощност. Обикновено се започва в събота и неделя, като се тестват колите, както и състезателите, дали отговарят на определени критерии. Следват тренировки и след това е същинската част. Изпитват се възможностите на състезаващите се, нивото на подготовка за рискови скорости, демонстрират се допълнителни екстри на състезателните автомобили. Участниците дефилират с бързите си возила из целия град. Тази година в състезанието взема участие за 6 – ти път българският състезател Мартин Чой.

24 часа каране на автомобил в Льо Ман, Франция
Снимка: pixabay.com

Това по – различно състезание в Льо Ман дава възможност на туристите да станат съпричастни на приповдигнатия дух на Франция. Ако искате да сте сред многохилядната публика, направете си резервация от рано, зашото билетите свършват бързо. Това събитие е изпълнено с много голяма доза адреналин. За любителите на високите скорости и колите, това определено е изживяване, което си струва да си подарите.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин